Viral

Syamimia Beri Rating Komen-Komen Toksik Netizen! - "Cukup Pedas, Cukup Menyakitkan Hati"

Asyikin Mayudin
19/06/2024
00:55 MYT
Kerap menerima kecaman dan kritikan, personaliti media sosial Syamimia tampil dengan satu video di TikTok memberi ulasan mengenai komen negatif netizen terhadap dirinya.

Beri Rating Komen Netizen

Menerusi perkongsian itu, Syamimia memberi ‘rating’ kepada komen netizen yang antaranya mengkritik cara dia menjawab soalan ketika menjadi tetamu di podcast bersama personaliti media sosial, Hazeman Huzir.

“Hari ini kita nak main rating komen haters. Jangan ambil serius, kita nak santai saja di sini. Bermula dengan komen pertama dekat video podcast dengan Haze hari itu.

“Suka hati saja dia mengata. Macam kenal lama tu. Untuk komen yang ini saya bagi 7 per 10. Dia tak faham style podcast yang santai, bahasa tak berlapik, soalan sentap, panas.

ARTIKEL BERKAITAN: Syamimia Unboxing Peti Sejuk Mahal, Ini Respons Wargamaya: “Dah Beli Yang Ori Pun Netizen Melalak”

ARTIKEL BERKAITAN: Syamimia Dah Agak Nama Dipetik Dalam Senarai Blockout 2024 - “Awas!”

“Haze cakap dekat saya, get ready eh kita tanya soalan tak berlapik, jangan sentap. Kita pun dah ready, dah steady dekat situ. Tengok-tengok netizen yang sentap,” katanya.

Ulas Komen Netizen Toksik

Selain itu, Syamimia turut mengulas mengenai komen netizen di video dia ‘unboxing’ peti ais jenama SMEG yang dianggap toksik.
“Seorang ini dia datang dekat video peti ais saya. Dia komen yang toksik, dia macam bukanlah nak kena buruk-buruk perkataan tu baru nampak toksik itu.
“Bukannya kena maki-maki, kena hina baru nampak toksik. Jadi, dia sindir, perli, membahan macam itu. Dia cakap tak boleh condem apa-apa fasal budak Syamimia, penjilat dia ramai, nanti kita kecam sekali.
“Cukup pedas, cukup menyakitkan hati. 7 per 10 juga saya bagi. 3 markah kurang sebab dia kata saya ada penjilat. Sekarang ini yang tak follow saya pun dah boleh fikir dengan waras cyberbully itu apa.
“Diorang pun geram dengan benda-benda yang remeh macam ini. Kita tak nak buka aib dia, kita buka yang dia sendiri buka aib dia. Dia dah block kita, jadi kita tutup dan decide untuk sembunyikan perangai buruk dia,” katanya.

Komen Menyindir

Dalam pada itu, Syamimia turut berkongsi paparan skrin komen daripada individu-individu yang dikenalinya dengan menyindirnya.
“Yang ni komen saya bagi 9 per 10. Anna Farhana dan Ziana Khirana ini saya ingat dan kenal, dia ada komen di video peti ais. Komen yang toksik yang macam sindir, perli, macam terpaling bagus la.
“Kau buat salah, kau tolak orang itu lepas itu kau salahkan dia,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN: “Cantiknya Bahasa, Semoga Perbuatan Akak Ini Sama Cantik Dengan Pemakaian & Wajah” - Syamimia Bidas Teguran Sinis…

ARTIKEL BERKAITAN: "Jangan Berlawan Dengan Netizen, Kita Takkan Menang" - Iqbal Zulkefli Kasihankan Syamimia, Takut Tertekan

ARTIKEL BERKAITAN: "Bila Orang Lain Judi, Minum Arak, Korang Tutup Sebelah Mata" - Syamimia Menangis, Masih Dikecam Sampai Sekarang

ARTIKEL BERKAITAN: Syamimia Mohon Hentikan Fitnah, Pergi Bercuti Tapi Diperli - “Segerombolan Lelaki Panggil Saya Isra**”

Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Syamimia Unboxing Peti Sejuk Mahal, Ini Respons Wargamaya: “Dah Beli Yang Ori Pun Netizen Melalak”

gempak
13/06/2024
00:55 MYT
Masihkah anda ingat mengenai isu jenama peti sejuk yang digunakan oleh pempengaruh Syamimia suatu ketika dahulu sehingga mencetuskan kecaman dalam kalangan netizen?
Hiburan

Syamimia Dah Agak Nama Dipetik Dalam Senarai Blockout 2024 - “Awas!”

gempak
14/05/2024
00:55 MYT
Kecoh di laman TikTok mengenai gerakan Blockout 2024 yang iaitu memboikot barisan selebriti dan pempengaruh yang dikatakan masih menjalinkan kerjasama dengan produk-produk dikaitkan dengan Israel.
Viral

“Cantiknya Bahasa, Semoga Perbuatan Akak Ini Sama Cantik Dengan Pemakaian & Wajah” - Syamimia Bidas Teguran Sinis Netizen

gempak
24/02/2024
07:55 MYT
Syamimia tegur netizen sinis.
Laman Utama

"Jangan Berlawan Dengan Netizen, Kita Takkan Menang" - Iqbal Zulkefli Kasihankan Syamimia, Takut Tertekan

gempak
28/12/2023
02:55 MYT
Iqbal nasihatkan Syamimia.
Laman Utama

"Bila Orang Lain Judi, Minum Arak, Korang Tutup Sebelah Mata" - Syamimia Menangis, Masih Dikecam Sampai Sekarang

gempak
27/12/2023
07:57 MYT
Kasihan Syamimia.