Hiburan

Tak Perlu Kecam Adira, Soal Kahwin Itu Hak Peribadi - Shahrul Nasrun

Ahmad Shah
23/12/2015
07:06 MYT
Presiden Gerakan Belia Gagasan 1Malaysia, Shahrul Nasrun meminta supaya peminat berhenti memberikan tuduhan negatif terhadap bekas tunangnya penyanyi Adira.
Menurut Shahrul, Adira telah pun menemui pilihan hatinya dan lebih baik sekiranya peminat mendoakan kebahagiaan pasangan tersebut.
“Saya lihat begitu banyak komen serta tuduhan bukan-bukan yang diberikan terhadap dia (Adira). Saya rasa tak perlulah nak kecam, soal perkahwinan itu adalah hak peribadi masing-masing.
“Kita tidak berhak untuk menilai keputusan yang dibuat oleh Adira. Lebih elok sekiranya kita mendoakan yang baik-baik sahaja buat mereka berdua,” katanya ketika ditemui pada sidang media konsert 5 Divo di Bukit Damansara di sini, petang Selasa.
Tambah Shahrul lagi, sebagai seorang sahabat dia berharap Adira bahagia dan menjaga rumah tangganya dengan baik.
“Secara jujur saya dapat tahu mengenai berita perkahwinan ini daripada seorang sahabat namun dalam masa yang sama saya juga tidak terkejut kerana kami sudah tidak mempunyai sebarang ikatan.
“Tahniah buat Adira kerana telah memasuki satu fasa baru dalam kehidupan dan sebagai rakan saya mendoakan kebahagiaan mereka berdua.” ujarnya.
Terdahulu, Adira mengakui sudah pun berkahwin dengan seorang ahli perniagaan yang dikenali sebagai Datuk Seri Adnan Abu selepas hanya tiga minggu berkenalan.
Spekulasi tersebut dikuatkan lagi apabila isteri pertama Adnan yang dikenali sebagai Datin Red memuat naik sekeping foto beserta kapsyen mengatakan dirinya kini berkongsi suami bersama Adira.
Sebelum ini, Adira pernah bertunang dengan Shahrul Nasrun pada 22 Disember 2014. Bagaimanapun ikatan pertunangan itu putus pada pertengahan April lalu.
Teks Oleh: Mya Amri
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Adira Beri Bayangan Mahu Rujuk Dengan Datuk Red? - “Nak Kahwin Dengan Awak Sahaja”

gempak
07/07/2024
05:55 MYT
Penyanyi, Adira seakan memberi bayangan hanya mahukan Datuk Red sebagai satu-satunya lelaki dalam hidupnya kerana malas untuk berkenalan dengan orang baharu.
Berita

Datin Red Cerai Tak Tuntut Nafkah, Kekal Hubungan Baik - “Saya Tahu Dia Tidak Sekejam Itu”

gempak
14/05/2024
03:55 MYT
Bekas isteri pertama Datuk Red iaitu Datin Seri Sharifah Norshafila Hashim tidak menuntut sebarang nafkah daripada bekas suaminya.
Berita

Perkahwinan Datuk Red, Datin Red Berakhir Dengan Penceraian, Sempat Bermaaf-Maafan

gempak
14/05/2024
03:33 MYT
Rumah tangga usahawan Datuk Red bersama isteri pertama, Datin Seri Sharifah Norshafila Hashim berakhir dengan perceraian talak satu.
Hiburan

Tak Tuntut Nafkah, Adira Suhaimi Faham Keadaan Datuk Red - “Saya Tak Nak Susahkan Dia Yang Tengah Down”

gempak
24/04/2024
03:55 MYT
Keputusan penyanyi Adira Suhaimi tidak menuntut sebarang nafkah daripada bekas suaminya yang juga usahawan Datuk Red atau Datuk Seri Adnan Abu atas kehendaknya sendiri.
Hiburan

Doa Di Tanah Suci Makbul, Adira Suhaimi Syukur Datuk Red Lembut Hati Untuk Bercerai - “Saya Memang Banyak Berdoa…”

gempak
24/04/2024
03:25 MYT
Penyanyi Adira Suhaimi meluahkan rasa syukur apabila bekas suaminya yang juga usahawan Datuk Red atau Adnan Abu akhirnya berlembut hati untuk melepaskannya.