Hiburan

Tiga Generasi Tunggu Anak Lelaki, Ini Istimewanya Cahaya Mata Bongsu Alif Satar!

Amri Hassan
09/10/2019
23:55 MYT
Penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar mendedahkan anak bongsunya Muhammad 'Ali yang dilahirkan pada 19 September lalu merupakan cahaya mata yang dinanti-nantikan keluarganya.
Kata Alif, sepanjang tiga generasi kebanyakan ahli keluarga sebelah ibunya terdiri daripada saudara-mara perempuan melainkan Alif sendiri.
"Dalam generasi ketiga dia menjadi anak lelaki pertama. Adik beradik ibu saya semuanya perempuan dan sepupu saya juga semua perempuan.
"Manakala, adik-beradik saya juga semua perempuan, sama juga anak saudara saya. Saya satu-satunya anak lelaki.
"Jadi, kelahiran Muhammad 'Ali menjadi anak cahaya mata lelaki yang ditunggu-tunggu ramai sejak sekian lama," kongsi Alif.
Berkongsi semula detik kelahiran anak lelaki pertamanya, cerita Alif dia hampir terlupa dengan hari jadinya yang jatuh pada tarikh sama dengan waktu kelahiran 'Ali.
"Alhamdulillah anak lelaki saya memberikan satu kegembiraan yang berbeza dalam keluarga kami kerana dia lahir sama dengan tarikh hari jadi saya.
"Pada hari itu saya sudah tak fikir apa selain melihat isteri saya bertarung nyawa dan menantikan anak saya dilahirkan.
"Tepat pukul 11.21 malam, 'Ali dilahirkan secara normal namun dimasukkan dalam Unit Rawatan Rapi selama lima hari kerana demam kuning," ujarnya.
Alif dan isteri Sha Dila Halid mendirikan rumah tangga pada September 2014 dan dikurniakan cahaya mata perempuan Alisha Anugerah, 4, dan Ariana Mecca, 2 tahun.
Sha Dila pernah mengalami keguguran pada awal tahun ini namun disahkan hamil semula tidak lama selepas itu.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

"Dia Menangis Sebab Tak Boleh Telan Pun Kek" - Ira Mohd Amin Sambut Birthday Anak Di Hospital, Mohon Doa Dapat Lawan Penyakit ‘L’

gempak
09/07/2024
21:24 MYT
Pengacara, Ira Mohd Amin berkongsi momen anak sulungnya, Saif Zairil, 11, yang disahkan menghidap Acute Lymphoblastic Leukemia (ALL) menyambut ulang tahun kelahiran, baru-baru ini.
Hiburan

Ini Penjelasan Pakar Mengenai Masalah Buah Pinggang Kering Yang Dihidapi Oleh Anak Kedua Eyra Hazali

gempak
08/07/2024
23:55 MYT
Pelakon, Eyra Hazali mengejutkan ramai pihak setelah memaklumkan anak keduanya, Endra Haqimie disahkan mempunyai masalah buah pinggang kering.
Viral

Tergamak Pukul Ibu Kandung Depan Jiran

gempak
07/07/2024
15:55 MYT
Wanita ini sememangnya wajar digelar 'anak dari neraka'.
Hiburan

Elvina Pernah Alami Mental Breakdown Ketika Jaga Anak Sakit

gempak
07/07/2024
02:55 MYT
Sepanjang lima tahun menjadi seorang ibu, pelakon Datin Elvina Mohamad berkongsi detik-detik kepayahan yang pernah dihadapi semasa menjaga cahaya matanya.
Hiburan

#GTheUntoldStory: Hawra Uqaira, Penyeri Hidup Kamal & Uqasha

gempak
06/07/2024
03:55 MYT
Selami perasaan Uqasha dan Kamal mengenai Hawra Uqaira, cabaran bergelar ibu dan bapa dan perancangan karier pada masa depan.