Siapa sangka rupanya Datin Seri Maria Farida merupakan figura disebalik kostum Pepatung.

Selama tiga minggu berada di pentas The Masked Singer Malaysia 2, Pepatung telah menunjukkan persembahan yang baik.

Walaupun bukan seorang penyanyi, ternyata Maria Farida berjaya menyampaikan lagu Layar Impian nyanyian asal juri tetap TMSM2, Ella.

Kredit diberikan kepada Remy Ishak kerana berjaya meneka nama sebenar Pepatung dengan tepat.

Momen paling comel apabila Maria Farida kelihatan malu-malu sebaik sahaja wajahnya didedahkan kepada umum.

Minggu ini menyaksikan Burung Hantu, Rambutan dan Bujang Senang berada ditangga teratas manakala tiga kedudukan terbawah jatuh kepada Orkid, Teh Tarik Kaw dan Pepatung.

Apa pula keadaannya untuk minggu keempat nanti? Siapa pula yang bakal tersingkir?

Sama-sama kita nantikan.

The Masked Singer Malaysia 2 menyaksikan seramai sembilan juri tetap iaitu Datuk Aznil Hj Nawawi, Michael Ang, Raja Azura, Zizan Razak, Ella Aminuddin, Remy Ishak, Amy Mastura, Ramona Zam Zam dan Angah Raja Lawak.

Pengacara versatil negara, Datuk AC Mizal pula diberikan tanggungjawab sebagai hos The Masked Singer Malaysia 2.

Saksikan The Masked Singer Malaysia 2 setiap Jumaat, mulai 28 Januari 2022, jam 9.00 malam di Astro Warna HD (saluran 107), dan juga boleh distrim secara eksklusif di aplikasi Astro GO dan On Demand!

Berlangsung selama 10 minggu, sesi rakaman The Masked Singer Malaysia 2 dilakukan di Putrajaya International Convention Centre (PICC).

The Masked Singer Malaysia musim kedua ini dimeriahkan lagi dengan siri Live+ yang bakal bersiaran setiap hari Jumaat, jam 8.30 malam, mulai 28 Januari 2022.

Live+ yang dihoskan oleh Izzue Islam dan Anna Al Jufrey ini akan menyingkap semula kesemua persembahan setiap peserta di samping berinteraksi bersama audiens dengan pengisian menarik sepanjang program berlangsung.

SINAR tampil sebagai Radio Rasmi dan disokong oleh ERA untuk musim ini, manakala Gempak, Zon Lawak dan Ria X hadir sebagai Rakan Digital.

Terdahulu, The Masked Singer Malaysia musim pertama telah mencatatkan sejarahnya tersendiri apabila diumumkan sebagai pemenang kategori ‘Best TV Format Adaptation (non-scripted)’ di anugerah Content Asia Awards 2021, Ogos lalu.

Majlis penganugerahan tahunan ini mengiktiraf pemain industri kandungan terbaik serata Asia termasuklah Malaysia, Singapura, Jepun, Thailand, Taiwan, Indonesia, India dan banyak lagi.