Tragis! Seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun menembak bapanya sebelum mengambil keputusan menembak diri sendiri di Weatherford, Texas.

Memetik laporan New York Post, kanak-kanak perempuan itu dipercayai merancang untuk membunuh keluarganya termasuk haiwan peliharaan di rumah sebelum untuk melarikan diri bersama rakannya ke Georgia.

Kes ini disahkan oleh pegawai polis di Balai Parker, Texas yang memaklumkan rancangan melakukan pembunuhan kejam telah dibuat bersama rakannya beberapa minggu sebelum kejadian.

Walau bagaimanapun, rakannya tidak bertindak seperti yang dirancang.

Ketika kejadian berlaku, pihak berkuasa menerima aduan selepas terdengar bunyi tembakan sekitar jam 11. 30 malam pada Selasa malam di sebuah rumah di Weatherford, 30 batu dari barat Fort Worth.

Pihak polis menemui seorang kanak-kanak perempuan terbaring di sebelah pistol dengan kesan tembakan di kepala manakala bapanya ditemui dengan kesan tembakan di perut.

Kedua-duanya dikejarkan ke hospital menggunakan ambulans udara untuk rawatan kecemasan.

Sementara itu, rakan kanak-kanak perempuan yang merupakan pesalah juvana kini ditahan polis untuk siasatan lanjut atas kesalahan merancang pembunuhan.