Tular di laman sosial mengenai seorang gadis yang mengakui dirinya memegang status sebagai janda di usian 17 tahun.

Malah, gadis tersebut juga mendedahkan perkahwinan dengan bekas suaminya hanya bertahan selama dua hari sahaja.

Menerusi TikTok, gadis yang dikenali sebagai Noronah Roni meluahkan rasa sedih apabila kerap menerima pertanyaan mengenai dirinya yang menjadi janda di usia muda.

“Kenapa sudah jadi janda kan baru 17 tahun? Jodoh dan maut di tangan Tuhan. Jangan paksa seseorang untuk mencintai kamu.

“Tapi biarkan la dia datang dengan hati yag ikhlas dan kejujuran hatinya,” tulis gadis itu di video yang dimuat naik di TikTok.

Menerusi temu bual bersama portal mStar, gadis itu berkata gelaran janda itu tidak sesuai untuk dirinya yang hanya sempat bergelar isteri selama dua hari saja.

“Kalau dikatakan janda, sebenarnya bukan juga sebab belum sempat menjalani kehidupan berumah tangga. Dua hari terus saya bercerai.

“Saya pun tak faham kenapa perlu label janda,” kata gadis yang berasal dari Semporna, Sabah.

Gadis tersebut juga memberitahu dia berkahwin dengan bekas suami pada 6 Jun lalu bukan atas dasar cinta sebaliknya kehendak keluarga.

Namun mereka mengambil keputusan untuk bercerai selepas dua hari menjadi suami isteri kerana menganggap sudah menunaikan kemahuan keluarga untuk berkahwin.

Penyanyi Roy Kapilla yang menyanyikan lagu Izinkan Selamanya Namamu Di Hati menjadi peserta yang tersingkir selepas mendapat markah paling tercorot iaitu 53.2 peratus.

Undi bintang digital dan content kegemaran anda di dalam carta mingguan Gempak Most Wanted 2022 di sini.

@prettypretty4198 #FlexYourFreestyle #FilmTeyvatIslands #berandatiktok #xyzbca #fyp #ttsabahan#jodohiturahasiaallah? ♬ suara asli - Kyu Mhey