Baik rancangan hiburan dewasa mahupun kanak-kanak, nama Elly Mazlien atau lebih senang dipanggil Kak Lina pom pom kini sering sahaja muncul sebagai pengemudi rancangan di kaca televisyen.

Elly Mazlien atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 41 menyatakan dia tidak pernah menolak rezeki yang ditawarkan kepadanya.

“Sejujurnya selagi kuat dan mampu berkerja saya akan bekerja untuk diri saya dan keluarga.

“Sebabnya saya minat apa yang saya buat sekarang ni dan saya enjoy dengan kerja saya.

“Bila cerita soal formula rahsia, tiada formula rahsia pun, cumanya saya cuba menukar mood bekerja saya mengikut tuntutan kerja tersebut.

“Contohnya macam sekarang saya akan jadi hos untuk rancangan kanak-kanak, jadi saya akan cuba untuk menjadi bukan sebagai seorang mak, tetapi cuba untuk menjadi kawan-kawan kepada mereka.

“Tujuan saya buat macam tu untuk lebih selesa dan dapat menyuaikan diri saya dengan keadaan tersebut” kata Elly.

Disebalik kesibukan Elly, dia turut melahirkan rasa syukur kerana dikurniakan suami dan keluarga yang sentiasa memahami serta menyokong kerjaya seninya.

“Kak Lina selalu cakap dekat suami, terima kasih papa sebab selalu berkorban untuk family kita.

“Kami membahagikan tugas, kalau Kak Lina dah jaga bahagian ni, suami akan jaga bahagian lain.

“Dekat rumah pun ada kalanya abah saya tolong jaga anak, kami semua gemnira dengan keadaan family kami yang sekarang” katanya.

Elly ditemui di pelancaran sidang media Cerita Popstar Xtra pada selasa yang lalu.

Elly akan berganti tugas bersama Nabil Ahmad selaku hos rancangan nyanyian kanak-kanak, Cerita Popstar Xtra! Ceria Popstar Xtra akan mula bersiaran pada setiap Rabu mulai 29 Jun 2022, jam 9 malam menerusi saluran Astro Ceria (611) serta turut boleh distrim menerusi On Demand di Astro Box applikasi Astro Go.