Isteri kepada pelawak Shuk Sahar, Rossalennah Natassiah Asshaferah akui reda apabila suaminya ditamatkan kontrak dari menjadi penyampai radio Hot FM berkuatkuasa semalam.

Rossalennah atau lebih mesra dengan panggilan Sera itu berharap dengan apa yang berlaku, Shuk dapat kembali jalankan tanggungjawabnya kepada keluarga.

“Biar la kita hilang segalanya asal dia kembali tempat asal… Daripada ada segalanya tapi lupakan saya dan anak-anak,” katanya.

Sera jelaskan perkara itu di dalam ruangan komen Instagram (IG) miliknya selepas laman sosialnya menjadi tempat netizen meminta dan penjelasan susulan berita perkhidamatan Shuk ditamatkan semalam.

Dalam masa yang sama menerusi kemas kini terbaharunya, Sera sekali lagi tampil menjelaskan mengapa selama ini dia didakwa sanggup mengaibkan suami serta kisah rumah tangganya di media sosial.

“Saya pun tahu risiko apa akan jadi sebelum buat sesuatu. 4 tahun saya jaga aib. Bila jaga aib makin kena provoke macam-macam. Saya diam sebab bila saya bersuara dulu orang cakap buka aib.

“Tetapi bila saya diam ‘pelakor’ (perampas laki orang) bertepuk tangan padan muka sebab tak berani bersuara.

“Dan sampai mati la isteri dalam dunia takut bersuara. Kalau kes isteri curang, check in dengan lelaki lain di luar sana, saya rasa lelaki pun tak boleh nak tahan la ada perempuan sanggup buat macam tu.

“Tolong kesian dulu nasib para isteri yang duduk rumah, jaga anak-anak, cari duit sendiri menjual sana sini!!! Kalau diam sampai mati pun makan hati la oii. Bahagia kah macam tu. Pelakor tepuk tangan!” jelasnya.

Terdahulu, masalah rumah tangga pasangan itu diketahui umum selepas Sera mendedahkannya sendiri di IG mengenai perilaku suaminya yang curang. Namun kini ia sudah pun selesai selepas Shuk ‘meminang’ isterinya sendiri menerusi rakaman live di IG.

A post shared by FOUNDER ROSSA SHOP (@rossa.sera)