Laman Utama

“Apa-Apa Tentang Konten! Fikir Tentang View, Like & Followers” - Cita Citata Hilang Bukan Sebab Fitnah Tapi Detox Media Sosial

Mya Amri
23/07/2022
11:15 MYT
Penyanyi dangdut Indonesia, Cita Citata kini kembali aktif di media sosial selepas berehat seketika dari menggunakan platform tersebut.
Menerusi hantaran terbaharunya, Cita juga menjelaskan sebab utama tidak menggunakan media sosial sekaligus menepis dakwaan berkaitan dengan fitnah.
“Hi saya kembali, setelah melewati media sosial detox, saya seperti hidup normal lagi. Alasan yang pasti adalah saya berehat selepas kontrak kerja habis.
“Bukan gara-gara gosip fitnah. Saya tidak akan mengakui hal yang tidak saya lakukan kerana wanita harus punya prinsip dan harga diri.
“Percuma juga mahu membela diri, kebenaran belum tentu boleh di terima (namanya juga panggung sandiwara),” jelasnya.
Dalam pada itu, Cita juga turut menegaskan betapa pentingnya untuk melakukan ‘detox’ di media sosial demi kebaikan diri sendiri.
“Berbalik kembali kepada topik pentingnya #socialmediadetox, melihat dari sudut pandang mataku sahaja adakalanya lupa kalau manusia sejati hidup di dunia nyata bukan maya.
“Menyadari setelah 8 tahun hidup dengan dunia maya yang apa-apa harus terlihat sempurna malah bukan jadi diri sendiri kan?
“Apa-apa tentang konten! Apa-apa algoritma! Apa-apa fikir tentang view, like dan followers. Orang zaman dulu boleh hidup tenang tanpa sosial media kenapa kita tidak?” coretnya.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Laman Utama

Netizen Samakan Bilik Pembantu Rumah Atta Halilintar Macam Sel Penjara

gempak
13/12/2023
11:55 MYT
Alamak kenapa tu.
Laman Utama

Baru Dua Bulan Keluar Penjara & Isteri Fail Cerai, Ammar Zoni Ditangkap Kali Ketiga

gempak
13/12/2023
09:51 MYT
Alamak apa kes ni.
Laman Utama

Adik Allahyarham Ashraf Sinclair, Aishah & Yuna Jadi Pengapit BCL, Tiko

gempak
02/12/2023
12:57 MYT
Tahniah BCL.
Laman Utama

“Semoga Keserasian Kami Berjaya” - Refal Hady Hanya Kawan Dengan Prilly

gempak
21/08/2023
03:42 MYT
Filem ni sedih.
Laman Utama

Tak Nak Menyesal, Baim Wong Berazam Khatam Al-Quran Ramadan Ini

gempak
26/03/2023
12:53 MYT
Alhamdulillah...