Penyanyi Ayda Jebat menjelaskan, yang dia berasa kasihan melihat seorang pengguna Twitter yang melecet pada bahagian atas tumit kaki selepas mengenakan sepasang kasut baharu berjenama Skechers baru-baru ini.

Menurut Ayda, dia mahu membeli semula kasut berkenaan dengan harga asal supaya pengguna Twitter tersebut dapat membeli sepasang kasut baharu yang lebih selesa.

BACA: Tunggu Dalam Hujan Berjam-Jam, Peminat Di Taiwan Gembira Akhirnya Bertemu Ayda Jebat
BACA: Makan Katak? Taiwan Buat Ayda Jebat ‘Speechless’ Sampai Menangis!

“Sebenarnya, apabila saya melihat ciapan tersebut viral di Twitter, saya terus berasa kasihan. Sebab dia kata dia baru je beli kasut tu. Jadi, dia tiada duit untuk beli sepasang kasut baharu.

“Sebagai pengguna Skechers, saya rasa bersalah pula lihat orang rasa tak selesa atau even sakit masa pakai kasut tu. Mungkin bentuk kaki dia tak sesuai dengan design kasut, mungkin cara pemakaian atau sizing.

“Jadi, lepas saya beli kasut tu daripada dia, saya harap dia boleh beli kasut lain atau jenama sama tapi yang lebih selesa. Kasut yang dah terpakai tu saya boleh beri kepada orang lain,” katanya kepada Gempak.

Menerusi ciapan di Twitter, Ayda mengulang ciap ciapan pengguna kasut berkenaan dan meminta individu terbabit untuk menghubungi menerusi DM.“Kesiannya kaki awak sakit.. Alhamdulillah my experience, saya ada banyak kasut Skechers semua saya pakai selesa. Tak apa, saya beli kasut awak so awak boleh beli kasut lain. DM saya,” tulis Ayda menerusi satu ciapan.

BACA: Anak Bergelar Duta Produk, Ayda Jebat Simpan Semua Payment Dalam Bank - "Sejak Usia 6 Bulan..."

Menerusi ruangan komen, ramai yang memberi respons positif tindakan Ayda. Disebabkan Ayda merupakan duta Skechers, ada juga yang memberi pujian, menyatakan beginilah seorang duta menjalankan tugasnya.