Pelakon dan penyanyi, Lufya Omar akui seronok melihat cara ustaz yang mengajar anaknya Laana Haura, 3, mengaji dengan pendekatan yang berbeza.Menurut Lufya, ustaz itu memberitahu adalah normal mengajar kanak-kanak umur 2 hingga 4 tahun dengan cara bermain-main.“Fun learning Hijaiyah letters with Ustaz Husaini. Berlari-lari ustaz nak mengajar Haura.

“Pendekatan ustaz mengajar budak berbeza. Haura nampak seronok dan minat nak belajar.“Budak umur 2-4 tahun ni katanya normal begini, tak boleh duduk diam. Mereka nak belajar sambil bermain.“ Sikit sebanyak dapat jugak ilmu dan skills bagaimana nak mengajar anak harini.“ Bagi saya, agama nombor satu yang lain-lain insyallah akan follow dengan cepat,” katanya.Lufya berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.Menerusi entri tersebut, Lufya memuat naik video rakaman anaknya yang dikejar ustaz sambil menyebut huruf alif ba ta.Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata terinspirasi dengan pendekatan yang digunakan oleh ustaz tersebut.Haura anak hasil perkahwinan Lufya dan bekas suaminya Dr. Che Muhammad Hafiz yang diijabkabulkan pada 26 November 2016.

Pasangan ini sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, Petaling Jaya, pada 17 Jun lalu.


Fun learning Hijaiyah letters with Ustaz Husaini. Berlari-lari ustaz nak mengajar Haura ? . Pendekatan ustaz mengajar budak berbeza? Haura nampak seronok dan minat nak belajar. Budak umur 2-4 tahun ni katanya normal begini, tak boleh duduk diam. Mereka nak belajar sambil bermain. Sikit sebanyak dapat jugak ilmu dan skills bagaimana nak mengajar anak harini? Bagi fya, Agama No.1 yang lain-lain insyallah akan follow dgn cepat . Tutor : @beanahomequran

A post shared by Lufya (@lufyalaana) on