Viral

Bilionair Jepun Mahu Cari Teman Hidup Untuk Dibawa 'Terbang' Mengelilingi Bulan

Kamaruddin Razal
13/01/2020
14:13 MYT
Bilionair Jepun, Yusaku Maezawa kini mencari teman wanita untuk menemani perjalanannya mengelilingi bulan, sekali gus menjadi subjek sebuah program dokumentari terbaharu.
Reuters melaporkan, Maezawa, usahawan fesyen atas talian yang berusia 44 tahun, memaklumkan sedang mencari wanita berusia 20 tahun ke atas, lapor Astro Awani.
"Perasaan sepi dan kosong menguasai saya, jadi ada satu perkara yang saya fikirkan, iaitu mencintai seorang wanita," tulis Maezawa di laman webnya.
"Saya ingin mencari pasangan untuk masa depan saya, saya ingin laungkan cinta kami dan kedamaian dunia dari ruang angkasa," tambah Maezawa, yang akan terbang mengelilingi bulan pada 2023 sebagai penumpang persendirian pertama menaiki pesawat angkasa SpaceX milik Elon Musk.
Mereka yang mahu memohon untuk menjadi teman wanita Maezawa mestilah berminat untuk menjelajah ke ruang angkasa dan bersedia mengambil bahagian dalam persediaannya, serta menginginkan kedamaian dunia.
Maezawa, yang baru-baru ini berpisah daripada teman wanitanya, pelakon Ayame Goriki, 27 tahun, berkata dia merancang untuk membawa penggiat seni dalam penerbangan itu untuk memberi inspirasi kepada hasil kerja mereka.
Dokumentari yang bertajuk "Full Moon Lovers", akan disiarkan di AbemaTV, disokong oleh agensi iklan dalam talian CyberAgent dan TV Asahi dan mensasarkan kalangan penonton belia.
Sebelum ini, Maezawa menghadiahkan wang berjumlah AS$9 juta kepada 1,000 pengikutnya di Twitter dalam satu eksperimen sosial untuk melihat sama ada wang boleh meningkatkan kebahagiaan.
Sumber: Astro Awani
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Isu Suami Isteri Bermesra Ketika Dalam Idah, Ini Respons Ustaz Hadhari

gempak
13/07/2024
05:00 MYT
Idah merupakan suatu tempoh masa yang dilalui oleh seorang perempuan selepas perceraian atau kematian suami. Sepanjang tempoh ini, wanita tersebut tidak boleh menikah semula.
Berita

Vape Dijual Guna Vending Machine, KKM Ambil Tindakan

gempak
12/07/2024
11:55 MYT
Sebuah pusat beli-belah di ibu negara diarah menghentikan operasi penjualan rokok elektronik atau vape menerusi mesin layan diri (vending machine).
Viral

Paksa Wanita Buka Kamera Dalam Sesi Pembelajaran Quran Online, Lelaki Teruk Dikritik Netizen - “Dasar Penunggang Agama”

gempak
12/07/2024
08:25 MYT
Isu penunggang agama bukanlah sesuatu yang baharu diperkatakan di negara ini.
Viral

Diabaikan & Dihalau, Nasib Kanak-Kanak Ini Raih Simpati Netizen - “Korang Nak Tahu Siapa Patut Childfree? Mak Bapak Adik Ni!"

gempak
12/07/2024
06:17 MYT
Isu ‘childfree’ ataupun perkahwinan tanpa memiliki cahaya mata merupakan satu trend perkahwinan yang hangat diperkatakan ketika ini.
Viral

“Kesian Kami Yang Tak Mampu “ – Individu Ini Dikritik Sebab Tegur TikToker Kongsi Makan Sedap -Sedap Di Media Sosial

gempak
12/07/2024
03:00 MYT
Siapa sangka, video perkongsian seorang individu yang ingin menikmati durian di platform TikTok telah mencetuskan ‘vibe’ negatif gara-gara respons yang ditinggalkan.