Laman Utama

Bunga Dan Kayu Papar Genre Komedi Romantik, Sesuai Buat Tontonan Seisi Keluarga - Gayatri

Izwan Isa
25/04/2022
12:50 MYT
Penerbit Eksekutif Infinitus Gold Sdn Bhd, Gayatri Su-Lin Pillai berkata, filem baharu terbitan rumah produksi berkenaan, Bunga Dan Kayu dilihat mampu memberikan hiburan terbaik buat penonton sepanjang Aidilfitri tahun ini.
Gayatri berkata, sejak pandemik COVID-19 melanda dunia, banyak filem-filem komedi diterbitkan dan bagi Infinitus sendiri, menerbitkan karya komedi romantik seperti Bunga Dan Kayu adalah satu hal yang telah lama diimpikan.
“Kenapa pilih komedi romantik? Sebab bila COVID-19 melanda dan pandemik bermula, banyak karya-karya komedi ditayangkan dan ia datang dari pelbagai genre. Jadi, kami pun tak banyak beza.
“Kami dah buat komedi romantik sejak dulu lagi, seperti filem Laila Isabella… dan komedi romantik merupakan antara genre kegemaran saya. Jadi bagi saya ia masa yang sesuai untuk kami untuk keluarkan sesuatu seperti ini.
“Saya sendiri tidak pasti sama ada filem ini bakal mendapat sambutan atau tidak, terutama apabila golongan muda ada genre pilihan mereka sendiri, tetapi bagi saya ia satu karya yang sesuai ditonton oleh seisi keluarga,” katanya kepada Gempak.
Filem Bunga Dan Kayu menampilkan MK K-Clique dan Azira Shafinaza sebagai tonggak utama.
Bunga Dan Kayu mengisahkan tentang Noah (lakonan MK) seorang selebriti terkenal tanah air sengaja memilih Bunga (Azira) sebagai kekasihnya atas sebab tertentu dan tidak munasabah.
Sikap Noah menjadi lebih tidak terkawal apabila mendapat tahu gadis yang baru dikenalinya, Bunga menyimpan impian untuk menjadi seorang pelakon. Oleh sebab itu, Noah telah menawarkan peluang kepada Bunga yang bakal mengundang 1,001 bencana, bukan hanya pada Bunga tetapi Noah juga.
Selain MK dan Azira, Bunga Dan Kayu juga membariskan pelakon terkenal tanah air seperti Zalif Sidek, Azad Jasmin, Kazar, Elly Arifin serta salah finalis Big Stage 2022, Yazmin Aziz.
Bunga Dan Kayu bakal temui penonton Syawal ini iaitu bermula 3 Mei 2022, Di Pawagam Rumah Anda, Astro First, saluran 480.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Filem

‘The Experts’ Gegarkan 18 Pawagam Di Cambodia & Ditayangkan Di Astro First Ogos Ini!

gempak
17/07/2024
06:25 MYT
Filem lokal heist nombor 1 Malaysia, ‘The Experts’ terus melangkah jauh dengan menembusi pasaran di negara Cambodia bermula hari ini!
Filem

Demam Sheriff Melanda Di Rumah Anda! Raih Kutipan Lebih RM1 Juta Di Platform Astro First

gempak
26/06/2024
09:29 MYT
Filem Sheriff yang kini ditayangkan di Astro First menerusi Astro dan peranti pilihan anda, sooka telah berjaya meraih kutipan lebih RM1 juta di platform tersebut!
Filem

Atas Permintaan Tinggi, Filem Sheriff Kini Boleh Ditonton Menerusi Astro First di Astro & sooka!

gempak
21/06/2024
04:55 MYT
Rentetan daripada kejayaan besar filem blockbuster nombor 1 tahun ini, ‘Sheriff’, Astro membawakan filem ini kepada semua penonton Malaysia menerusi Astro First di Astro dan peranti pilihan anda, sooka.
Filem

Pemenang Anugerah Filem Psychological Terbaik, Korsakoff Bakal Ditayangkan Di Pawagam Rumah Anda!

gempak
08/03/2024
12:00 MYT
Naskhah asli karya D Alpha Legacy yang bergenre ‘psychological thriller’ berjudul 'Korsakoff' bakal ditayangkan di Astro First anda bermula 14 Mac ini.
Peraduan

Aquaman and The Lost Kingdom: Sewa & Menang di Astro First!

gempak
08/02/2024
09:11 MYT
Sewa & Menang hadiah eksklusif khas daripada Aquaman!