Penerbit Eksekutif Infinitus Gold Sdn Bhd, Gayatri Su-Lin Pillai berkata, filem baharu terbitan rumah produksi berkenaan, Bunga Dan Kayu dilihat mampu memberikan hiburan terbaik buat penonton sepanjang Aidilfitri tahun ini.

Gayatri berkata, sejak pandemik COVID-19 melanda dunia, banyak filem-filem komedi diterbitkan dan bagi Infinitus sendiri, menerbitkan karya komedi romantik seperti Bunga Dan Kayu adalah satu hal yang telah lama diimpikan.

“Kenapa pilih komedi romantik? Sebab bila COVID-19 melanda dan pandemik bermula, banyak karya-karya komedi ditayangkan dan ia datang dari pelbagai genre. Jadi, kami pun tak banyak beza.

“Kami dah buat komedi romantik sejak dulu lagi, seperti filem Laila Isabella… dan komedi romantik merupakan antara genre kegemaran saya. Jadi bagi saya ia masa yang sesuai untuk kami untuk keluarkan sesuatu seperti ini.

“Saya sendiri tidak pasti sama ada filem ini bakal mendapat sambutan atau tidak, terutama apabila golongan muda ada genre pilihan mereka sendiri, tetapi bagi saya ia satu karya yang sesuai ditonton oleh seisi keluarga,” katanya kepada Gempak.

Filem Bunga Dan Kayu menampilkan MK K-Clique dan Azira Shafinaza sebagai tonggak utama.

Bunga Dan Kayu mengisahkan tentang Noah (lakonan MK) seorang selebriti terkenal tanah air sengaja memilih Bunga (Azira) sebagai kekasihnya atas sebab tertentu dan tidak munasabah.

Sikap Noah menjadi lebih tidak terkawal apabila mendapat tahu gadis yang baru dikenalinya, Bunga menyimpan impian untuk menjadi seorang pelakon. Oleh sebab itu, Noah telah menawarkan peluang kepada Bunga yang bakal mengundang 1,001 bencana, bukan hanya pada Bunga tetapi Noah juga.

Selain MK dan Azira, Bunga Dan Kayu juga membariskan pelakon terkenal tanah air seperti Zalif Sidek, Azad Jasmin, Kazar, Elly Arifin serta salah finalis Big Stage 2022, Yazmin Aziz.

Bunga Dan Kayu bakal temui penonton Syawal ini iaitu bermula 3 Mei 2022, Di Pawagam Rumah Anda, Astro First, saluran 480.