Filem

Dilwale Gagal Box Office, Pengarah Salahkan Shah Rukh Khan

Ahmad Shah
12/01/2016
16:21 MYT
Pengarah filem Dilwale, Rohit Shetty dan aktor Shah Rukh Khan menunding jari antara satu sama lain selepas filem tersebut gagal meraih kutipan yang tinggi di India.
Sungguhpun mempunyai barisan pelakon dan rangka promosi yang hebat, Dilwale tidak mampu memberi impak yang cukup besar terhadap penonton selain gagal menyaingi kutipan filem Bajirao Mastani lakonan Ranveer Singh dan Deepika Padukone.
Menurut pihak Rohit Shetty, Shah Rukh Khan tidak menunjukkan sebarang usaha mempromosikan Dilwale seperti yang dilakukannya untuk Chennai Express sebelum ini.
Dalam pada masa yang sama, pihak King Khan, Red Chillies Entertainment mendakwa Rohit terlalu bergantung dengan rangka promosi yang dijalankan oleh mereka selain strategi pemasaran yang salah.
Terdahulu, pihak pengurusan King Khan mengakui kutipan Dilwale kurang memberangsangkan kerana golongan petani yang mahu memboikot Dilwale. Gerakan tersebut muncul selepas menuduh aktor tersebut tidak menghulurkan bantuan sewaktu musim kemarau tiba.
Walau bagaimanapun, Rohit Shetyy tampil menafikan dakwaan tersebut selain turut kecewa kerana dituduh menjadi punca utama Dilwale gagal di pawagam.
Olahan Semula: Khalid Rahman
Sumber: India TV News, India Today
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Filem

Berlakon Dalam Berpuluh-Puluh Filem, Ini 5 Watak Farid Kamil Yang Paling Ikonik!

gempak
18/07/2024
09:55 MYT
Lebih dua dekad menjejakkan kaki dalam dunia hiburan, nama pelakon Farid Kamil bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam industi seni tanah air.
Filem

"Saya Bangga Bawa Cerita & Bakat Asia" - Ratu Cantik Malaysia Buka Langkah Di Hollywood

gempak
18/07/2024
08:55 MYT
Ratu Cantik kelahiran Malaysia, Rachel Tan berbangga dapat membawa kisah dan bakat ke persada perfileman Hollywood.
Filem

Penuh Dengan Warna-Warni Budaya, Ini 5 Filem Yang Mengetengahkan Realiti Berbilang Kaum Di Malaysia!

gempak
16/07/2024
13:55 MYT
Malaysia merupakan negara yang mempunyai berbilang kaum. Didominasi oleh tiga kaum utama iaitu Melayu, Cina dan India, perkara ini memberi kesan besar dalam sektor perfileman tanah air.
Viral

Dari Tragedi Ke Kejayaan: Kisah 5 Individu Bangkit Berjuang

gempak
16/07/2024
08:53 MYT
Peluang kedua akan selalu hadir dalam kehidupan seseorang. Namun adakah seseorang yang pernah ‘jatuh’, berdepan tragedi dan melalui episod hitam dalam kehidupan mahu memanfaatkan peluang kedua yang datang untuk kembali bangkit.
goldmovie

#Gold: Jack Tan Kongsi Cheah Liek Hou Rasa Gembira Tonton Filem Gold, Harap Dapat Motivasikan Orang Ramai

gempak
15/07/2024
13:25 MYT
Pelakon watak Cheah Liek Hou, Jack Tan menyatakan bahawa atlet badminton paralimpik tersebut berasa gembira dengan kejayaan watak yang dibawakan.