Bintang terkenal Indonesia, Agnes Monica atau Agnez Mo sering dituduh oleh netizen telah melakukan pembedahan atau operasi plastik pada beberapa bahagian mukanya.

Walaupun tidak pernah melihat tuduhan tersebut sebagai hal yang serius, ternyata penyanyi itu punya cara tersendiri untuk mematikan semua dakwaan netizen terhadap dirinya.

Baru baru ini, Agnez Mo telah memuat naik beberapa keping foto dirinya tanpa secalit solekan atau menggunakan teknik filter. Ia ternyata jauh dari penampilannya yang selalu terlihat sempurna bersama solekan tebal yang dilakukan demi karier penuh glamor.

Dengan wajah polos termasuk tanpa lipstik, Angez Mo dilihat menulis: “No make up, no filter.”

Dalam rantaian foto yang dipamerkan, Agnez diketahui ikut menyokong bulan kesedaran kesihatan mental apabila meletakkan tagar #mentalhealthawareness.

Sebab itu dia tampil dengan wajah tanpa solekan dan memperlihatkan kepada umum keadaan kulitnya yang sebenar.

“Foto saya, kulit saya. Apa yang dilihat dalam foto ini tidak sempurna, tapi tahu apa yang menarik? Saya bahagia dan tidak peduli dengan penampilan saya.

“Jadi lihatlah, wajah saya juga punya kulit yang kurang baik kerana sinaran matahari. Ada pori dan ada ‘kerosakan’.

“Kali terakhir saya periksa, saya masih seorang manusia. Dan saya gembira,” katanya yang menulis dengan kapsyen berbahasa Inggeris di Instagramnya.

Agnez Mo juga meninggalkan pesanan buat semua dengan mengatakan walau ada banyak kekurangan, sebagai manusia kita perlu sentiasa bersyukur.