Sejak kebelakangan ini, nama pelakon Megan Fox kerap meniti di bibir peminat selepas kisah cintanya dengan penyanyi Machine Gun Kelly kerap dilaporkan oleh media.

Tidak hanya kemesraan yang ditunjukkan bersama sang kekasih, tubuh dan penampilan fizik Megan juga kerap menjadi bualan.

Sungguhpun sudah berusia 35 tahun dan bergelar ibu kepada tiga cahaya mata, namun, imej Megan masih sama persis awal kemunculannya di layar lebar menerusi filem Transformers suatu ketika dahulu.

Pastinya, bentuk badan Megan terhasil daripada gabungan senaman rutin dan juga kombinasi diet yang seimbang.

Seperti yang diterbitkan oleh Hello, Megan makan lima kali sehari, namun dalam jumlah yang kecil tanpa cheat day. Menu makanan yang biasa dinikmati oleh Megan seperti makanan Jepun, putih telur, kacang almond, ikan salmon dan smoothie.

Setiap pagi, Megan akan menikmati sarapan pagi yang terdiri daripada putih telur, kacang almond dan oatmeal.

Untuk makan tengah hari pula, Megan memilih hidangan yang lebih berat tetapi mengeyangkan seperti nasi dan ikan salmon.

Kalau nak tahu, Megan menghindari segala jenis makanan yang diproses. Dia memilih mendapatkan bekalan karbohidrat semula jadi daripada buah-buahan atau sayuran.

Menu makan malamnya juga berupa hidangan sihat iaitu dada ayam yang dimakan dengan quinoa.

Walaupun tidak mengamalkan cheat day, Megan ada kalanya menikmati pizza atau kek jika dia benar-benar teringin.

"Hal terburuk yang saya masukkan ke dalam tubuh saya adalah kopi iaitu sekali sehari," ujarnya, dalam salah satu wawancara terdahulu.

Foto kredit: FeelGoodFoodie, Allure***Gempak Most Wanted is back! Korang boleh mula mengundi artis kesayangan korang di sini

Selain itu, teruskan mengundi untuk Top5 Anugerah MeleTOP ERA 2021 di sini #YangFreshYangLegend

Saksikan AME 2021 pada 30 Januari ini secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di saluran Astro Ria, jam 9.00 malam.​