Merentas masa, kencang selamanya… tema bagi konsert minggu ketujuh Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9) di mana 10 peserta akan menyampaikan lagu-lagu klasik dan retro dari era 50an, 60an, 70an, 80an dan indie 2000.

Sudah pasti pentas GV9 akan bertambah meriah apabila setiap peserta sudah mengeluarkan ‘senjata’ masing-masing untuk bersaing supaya masih kekal sehingga minggu seterusnya.

Tapi persoalannya, adakah malam ini semua 10 peserta GV9 akan ada ‘tuah’ lagi untuk kekal ke minggu seterusnya atau mungkin sekaligus dua penyingkiran akan berlaku?

Jom semak senarai penuh lagu-lagu konsert minggu ketujuh GV9:

1. Pagi Yang Gelap (Hujan) - Asheed Def Geb C

2. Kasih (Datuk Sudirman Arshad) - Bob Yusof

3. Hari Ini Dan Semalam (J. Mizan) - Fuad Rahman

4. Azizah (Tan Sri P Ramlee) - Hazrul Nizam

5. Kenangan Lalu (The Flybait) - Tomok

6. Belaian Jiwa (Carefree) - VE

7. Lady Marmalade (LaBelle) - Dina Nadzir

8. Di Mana Kan Kucari Ganti (Tan Sri P Ramlee) - Jaclyn Victor

9. Ku Kunci Cintaku Dalam Hatimu (Ramlah Ram) - Shila Amzah

10. Akhirnya Kini Pasti (Anita Sarawak) - Tom

GV9 yang mula bersiaran 18 September dari Auditorium MBSA Shah Alam menampilkan Nabil Ahmad dan Elly Mazlein sebagai pengacara.

Juara akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM100, 000, naib juara pula akan meraih RM50, 000, tempat ketiga akan menerima RM30, 000, tempat keempat, tempat kelima dan tempat keenam masing-masing akan menerima RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

Penerbitan ‘GV9’ turut disokong oleh Farm Fresh yang hadir selaku Penaja Utama dengan kerjasama Digi selaku Telco Rasmi. Manakala Adabi dan CUCKOO turut menghulurkan sokongan selaku Penaja Bersama.

Sidang media ‘GV9’ turut dibawakan dari Menara Kuala Lumpur. Selain itu, penganjuran ‘GV9’ juga dimeriahkan dengan kolaborasi bersama Astro GO, Gempak dan Ria X selaku Rakan Digital serta SINAR sebagai Rakan Radio Rasmi dan disokong oleh Gegar untuk musim ini.

Eksklusif untuk pelanggan setia Astro, mereka berpeluang untuk menyaksikan ‘GV9’ secara LIVE dengan menjawab tiga soalan mudah di astro.com.my/gv9. 10 pasang tiket sedia untuk dimenangi setiap minggu.