Laman Utama

"I Lost My Baby ..." - Shima Anuar Selamat Dibedah Kerana Hamil Luar Rahim, Masih Dirawat Di ICU

Amri Hassan
07/03/2022
01:55 MYT
Pelakon Shima Anuar reda apabila bayi yang dikandungnya terpaksa dikeluarkan akibat komplikasi hamil luar rahim (ectopic pregnancy).
Berkongsi perkara terbabit di Instagram, kata Shima, dia masih dirawat di unit rawatan rapi selepas menjalani prosedur pembedahan pada Ahad.
"It was so painful. Still in the icu. I lost blood during surgery yesterday. And i lost my baby too because of ectopic pregnancy.
"Terima kasih terlalu ramai yg mendoakan sy. I’ll be fine Inshaallah. I’m a tough cookie remember?" tulisnya bersama kata-kata semangat.
Februari lalu, Shima memaklumkan dirinya hamil dua bulan dan terpaksa menolak tawaran berlakon demi keselamatan diri dan bayi dalam kandungan.
Shima mendirikan rumah tangga dengan seorang ahli perniagaan, Mohd. Solih Toha pada 8 April 2017 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Marian Sophia, 3, dan Mikhael Imaan yang kini berusia dua tahun.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Bikin Teh Susu Campur Isi Ikan Keli, Resepi Aneh Bikin Netizen Kembang Tekak!

gempak
14/07/2024
11:55 MYT
Tular di media sosial seorang individu berkongsi resepi menghasilkan minuman teh susu yang dicampurkan dengan isi ikan keli.
Berita

Remaja Nyaris Maut Termakan Biskut Dicampur Racun

gempak
14/07/2024
10:32 MYT
Seorang remaja lelaki berumur 13 tahun di Kampung Dadong, Kemaman, Terengganu, nyaris maut selepas termakan biskut yang dicampur racun dalam kejadian Jumaat lalu.
Viral

Reman Pempengaruh Islamik Suami Isteri & Dua Individu Disambung 3 Hari!

gempak
14/07/2024
08:28 MYT
Empat individu termasuk pasangan suami isteri yang juga pempengaruh, yang ditahan 10 Julai lalu kerana disyaki terlibat penyelewengan derma, disambung reman empat hari pada Ahad.
Hiburan

"Anak Bukan Satu Beban" - Siti Elizad Tak Faham Segelintir Individu Anggap Anak Mengganggu Ekonomi Keluarga

gempak
14/07/2024
04:00 MYT
Baru-baru ini, viral satu video di media sosial yang memperlihatkan sepasangan suami isteri yang didakwa berkeinginan Childfree.
Hiburan

Nonny Nadirah Tak Nak Kaya Tapi Nak Bebas Sihir, Mahu Jodoh Dikirim Allah - "Aku Reda Tak Dapat Jodoh Di Dunia, Kahwin Tak Boleh Dipaksa"

gempak
14/07/2024
00:55 MYT
Pelakon dan penyanyi sensasi Nonny Nadirah tampil berkongsi luahan hatinya yang mahukan lelaki yang bertanggungjawab dan ikhlas menerimanya kerana Allah.