Sejak ditayangkan beberapa minggu lalu, filem Tiga Janda Melawan Dunia mendapat maklum balas positif dalam kalangan penonton.

Ada yang sanggup menonton berulang kali kerana nuansa filem berkenaan dikatakan berbeza dan lain daripada filem-filem tempatan sedia ada.

Sungguhpun begitu, penampilan pelakon Norman Hakim dalam filem berkenaan yang menayangkan badannya mengundang kritikan netizen.

Hal ini terjadi selepas pengulas filem bebas, Zhafvlog memuat naik sekeping gambar di Twitter yang menampilkan Norman berlenggeng bersama tiga pelakon wanita lain, iaitu Normah Damanhuri, Raja Azura dan Khatijah Tan.


“Astaghfirullahalazim, cuba kalau benda camni terjadi pada kaum wanita,” tulis Zhafvlog sambil mengajak orang ramai supaya pergi menonton filem berkenaan.

Menerusi ruangan balas, netizen melahirkan rasa kurang senang dengan cara pemasaran filem Tiga Janda Melawan Dunia itu.

“Laaa cerita dah best buat marketing teruk macam ni apa dia?” tulis seorang pengguna Twitter.

Ada juga yang mempersoalkan jati diri Norman yang sebelum ini dilihat semakin dekat dengan ajaran agama Islam.“Anak sekolah tahfiz ayah pelakon. Cuma ingatkan dah warak terkejut tengok gambar tu,” tulisnya.

“Agak-agaklah nak tunjuk badan pun. Lelaki lah paling senang nak jaga aurat itu pun tak terjaga. Nak tunjuk body sangat ke? Orang cari rezeki biar berkat. Fikirlah sikit guna kepala otak,” ulas seorang lagi netizen.

Filem Tiga Janda Melawan Dunia diarahkan oleh Hyrul Anuar dan dibintangi oleh Khatijah Tan, Normah Damanhuri, Raja Azura, Norman Hakim dan Rosnah Mat Aris.