Pelakon Nadya Syaheera akui banyak babak yang ditayangkan dalam drama The Maid mempamerkan dirinya secara semula jadi melatah.

Menurut Nadya, dia tidak dapat menahan tabiatnya itu lebih-lebih lagi apabila bergandingan dengan pelakon Eida Moin yang turut dikenali sebagai selebiriti yang mempunyai masalah melatah.

“Sebenarnya setiap watak yang saya dapat di mana-mana drama pun sehabisnya saya tak mahu tunjuk saya melatah walaupun ia cerita yang ringan.

“Tapi dalam cerita ini saya tidak dapat menahan dari melatah. Saya dah cuba tahan tapi tambah pula adanya Eida Moin ia semakin menjadi-jadi,” katanya kepada Astro Gempak.

Selain Nadya dan Eida, The Maid turut dibintangi oleh pelakon hebat lain seperti Norman Hakim ,Mira Filzah, Sherry Al Hadad, Datin Paduka Eina Azman, Ezzaty Abdullah, Zarina Zainoordin, pengacara Gempak TV iaitu Isha Norsham dan Siti Khadijah.

The Maid ditayangkan setiap hari Rabu, jam 9.30 malam ini di Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104).

Pun begitu, Nadya bersyukur kerana pengarahnya Helmi Yusof amat memahami malah membiarkan babak dua pelakon itu melatah di dalam drama tersebut.

“Saya banyak kali tanya pendapat pengarah dan sudi untuk melakukannya kembali tetapi Helmi terimanya dan membiarkannya ia ditayangkan di dalam drama tersebut,” katanya lagi.

The Maid menampilkan pelakon-pelakon seperti Norman Hakim ,Mira Filzah, Sherry Al Hadad, Datin Paduka Eina Azman, Ezzaty Abdullah, Ieda Moin, Nadya Shahera, Zarina Zainoordin, pengacara Gempak TV iaitu Isha Norsham dan Siti Khadijah.

The Maid mengisahkan seorang lelaki bernama Jayden seorang penulis novel yang popular. Di mata masyarakat, Jayden dan empat isterinya hidup dengan penuh harmoni dan kasih sayang tetapi sebenarnya tidak. Setiap daripada mereka membenci antara satu sama lain dan hanya berpura-pura bahagia.

Bagaimana pun, hanya pembantu rumah mereka sahaja tahu cerita sebenarnya. Konflik timbul bermula dengan kematian isteri keempat Jay iaitu Elisa lakonan Mira Filzah. Elisa dijumpai mati ketika Jay dan isteri-isterinya mengadakan makan malam dan ketiga-tiga isteri Jay yang lain merupakan suspek pembunuhan.

Penyiasatan bermula dan rahsia demi rahsia milik isteri Jay telah dibongkar. Situasi menjadi lebih misteri apabila Citra lakonan Siti Khadijah Halim muncul sebagai pembantu rumah yang baru.

Siapakah dalang disebalik kematian Elisa? Semuanya bakal dibongkar dalam drama bersiri THE MAID setiap Rabu, jam 9.30 malam di Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104). Anda juga boleh strim di Astro Go dan On Demand