Luluh hati penyanyi muda Reedzwan apabila hasratnya untuk menziarahi kubur arwah bapanya di Perak tidak kesampaian apabila tanah perkuburan itu telah diratakan tanpa pengetahuan ahli keluarga.

Berkongsi perkara terbabit di Instagram, kata Reedzwan atau nama sebenarnya Muhammad Khairol Ridhuan Khairol Husni, 22, dia masih kaget dan terkejut dengan apa yang berlaku.

"Aku baru sampai Perak… aku nak tengok kubur abah. Lepas itu aku tengok kubur abah dah tak ada. Batu nisan pun mereka susun tepi macam itu saja.

"Kalau mereka nak tambak pun sekurang-kurangnya beritahu ahli keluarga dulu. Ini tak tahu cerita apa-apa, tiba-tiba kubur hilang," kata Reedzwann yang tidak bercerita lebih lanjut lokasi sebenar tanah perkuburan tersebut.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Adakah Ini Mimpi kecewa pihak masjid yang bertanggungjawab menguruskan kawasan perkuburan itu tidak memaklumkan mengenai perkara tersebut.

Malah, kata Reedzwan dia hanya menemui batu nisan yang dikumpul di tepi tanah perkuburan tanpa sebarang makluman.

"Pihak masjid tak beritahu apa-apa pun… tahu-tahu kubur abah dah tak ada. Lepas itu, mereka longgok semua batu nisan dekat tepi," tulisnya.