Laman Utama

Lakukan Komunikasi Lucah Dengan Budak Bawah Umur, Bintang GoT Ditangkap Polis

Hanafis Haris
15/04/2022
11:12 MYT
Bintang Game of Thrones, Joseph Gatt dilaporkan ditangkap pihak polis Los Angeles (LAPD) atas dakwaan komunikasi nada lucah atau berbaur seksual dengan anak di bawah umur melalui internet.
Berita tersebut dikongsikan pihak LAPD kepada media Hollywood. Bintang berusia 50 tahun itu dilaporkan ditahan oleh pihak polis di kediamannya yang mendapat waran geledah pada 6 April lalu, lapor TMZ.
Laporan tersebut menyebut rumah Gatt digeledah selepas mendapat surat perintah daripada pihak berkuasa. Ia lantaran Gatt dipercayai telah melakukan komunikasi lucah dengan budak di bawah umur menerusi perbualan di internet.
Namun Gatt dibebaskan pada hari yang sama.
“Perbualan lucah di internet itu membabitkan budah di bawah umur dari negara berbeza,” kata kenyataan rasmi yang dikeluarkan pihak LADP.
Polis mengatakan masih menjalankan siasatan terhadap Gatt dan meminta kerjasama dari pihak yang memiliki informasi tambahan untuk diberikan kepada polis.
Melalui cuitan di bebenang Twitternya, Gatt menafikan dirinya terbabit dengan aktiviti tidak bermoral tersebut.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Lari Daripada Kebiasaan, Hijrah Prihatin Santuni 40,000 Golongan Memerlukan - "Memang Nak Bagi Semua Merasa"

gempak
20/07/2024
18:47 MYT
Sempena meraikan sambutan ulang tahun TV AlHijrah ke-14, sebanyak empat pertubuhan diberikan bakul makanan yang merangkumi makanan keperluan asas bagi menyantuni golongan memerlukan.
Berita

Kes Bunuh Farah Kartini: Polis Analisa Kad Sim Suspek & Siasat Lokasi Kebun Dipercayai Tempat Persinggahan Sebelum Kejadian

gempak
20/07/2024
12:55 MYT
Kad sim dipercayai milik anggota polis yang terbabit dalam kes pembunuhan bekas penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Nur Farah Kartini Abdullah sedang dianalisa.
Hiburan

Teman Wanita Dakwa Dipukul Pelakon Tarik Balik Laporan Polis

gempak
20/07/2024
07:30 MYT
Wanita yang membuat laporan polis mendakwa dipukul teman lelakinya yang juga pelakon sudah menarik balik aduannya.
Hiburan

Watie Hanifiah Mengaku 6 Kali Bedah Hidung - "Dulu Pergi Sekolah Kena Ejek Fati Bawang"

gempak
20/07/2024
06:55 MYT
Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mengaku pernah melakukan prosedur pembedahan hidung sebanyak enam kali.
Gaya Hidup

#AgongKita: 30 Kru, 21 Sulaman Motif Bunga Raya & Awan Larat, Ini Fakta Menarik Persalinan Raja Permaisuri Rekaan Datuk Radzuan Radziwill

gempak
20/07/2024
06:30 MYT
Motif bunga raya disulam menggunakan manik kristal berwarna keemasan menyerikan Kurung Johor yang dikenakan Raja Permaisuri Agong Raja Zarith Sofiah pada Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim hari ini.