Pejam celik pejam celik, sekejap sahaja hari Selasa sudah pun mahu melabuhkan tirai.

Sebelum itu, apa kata kita intai apa cerita menarik hari ini ya.


#1. Isu Menyusu Kak KM

Usahawan kontroversi Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM seakan tidak peduli tentang kecaman dan teguran selepas aksinya menyusukan anak di tempat awam tanpa ‘nursing cover’ menjadi perdebatan ramai.

BACA: Isu Menyusu Anak Di Public, Kak KM: “Biasalah, Kalau Kau Dah Tak Glamour Kan…Nak Tumpang Populariti Kak KM, Kesian Sedeh!”

Menjawab soalan tersebut, Kak KM berkata ketika menyusukan Cinta dia tidak mendedahkan bahagian payudaranya itu.


#2. Liza Hanim Mohon Jaga Adab Wanita

Penyanyi, Liza Hanim terpanggil memberikan pandangan terhadap seorang usahawan kontroversi yang tular kerana tindakannya menyusukan anak ditempat awam tanpa menutup bahagian dadanya.

BACA: “Tolong Jaga Adab Waktu Menyusu Anak In Public”- Liza Hanim Mohon Jaga Kehormatan Sebagai Wanita & Ibu

Menurut Liza perkara itu tidak sepatutnya berlaku, sebaliknya usahawan tersebut sepatutnya menjaga kehormatan sebagai seorang wanita dan juga ibu.


#3. Datuk Jamal, Syamel Dan Kaka kongsi tarikh lahir anak bersama

Penyanyi, Datuk Jamal Abdillah menyambut kelahiran anak kelimanya, Iskandar Rayyan Yamani

BACA: “Gementar, Azan Pun Tersasul” - Jamal Sambut Kelahiran Iskandar Rayyan Yamani

Pasangan penyanyi popular, Ernie Zakri dan Syamel selamat menyambut kelahiran anak pertama mereka pada pukul 10.14 pagi tadi.

BACA: Ernie Zakri Selamat Melahirkan Anak Pertama, Syamel Teruja Senang Ingat Birthday Anak - “Senang Daddy Ingat Birthday”

Penyanyi Kaka Azraff selamat melahirkan cahaya mata lelaki pada tarikh 22 Februari 2022, 12.05 malam di sebuah pusat perubatan di ibu negara.

BACA: Kaka Azraff Selamat Melahirkan Bayi Lelaki Pada Tarikh Cantik 22/2/2022, Tepat 12.05 Malam


#4. Alamak buat apa pun DSV tetap dibenci netizen?

Usahawan kosmetik yang juga Presiden Netizen untuk program Big Stage 2022 Datuk Seri Vida terus menjadi kecaman netizen.

BACA: "Apa Lagi Salah Saya" - DSV Hairan Buat Macam Mana Pun Masih Dibenci? Depan Nampak Happy Tapi...

Semuanya gara-gara keterbukaannya untuk memberi komen dan pandangan terhadap peserta Big Stage pada konsert minggu lalu.


#5. Tauke cerita pengelaman di lokap

Pelawak Tauke akui pengalamannya berada di dalam lokap selama tiga hari dua malam sekitar Ogos lalu merupakan detik hitam paling buruk dalam hidupnya.

BACA: "Allah Nak Uji, Masa Tu Saya Tengah Down." - Tauke Buka Cerita Pengalaman 3 Hari Ditahan Di Lokap, Rupa-Rupanya...

Menurut Tauke atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakaria, dia walau bagaimanapun menganggap kejadian tersebut sebagai ujian daripada Allah SWT.