Viral

Nelysa Norazlan Kesal Tak Pandai Luah Rasa Sayang - “Salah Aku Sebab Didik Diri Jadi Kuat, Maafkan Aku Abah”

Asyikin Mayudin
26/03/2024
01:53 MYT
Pemergiaan arwah bapanya yang meninggal dunia pada Sabtu lalu memberi kesan yang mendalam kepada pempengaruh media sosial, Nelysa Norazlan.
Menerusi perkongsian di TikTok, Nelysa mengakui dia berasa sangat kesal dengan dirinya yang bersikap kasar dan tidak tahu untuk meluahkan rasa sayang terhadap orang lain.
“Dalam banyak benda, aku akan paling menyesal dengan satu sifat aku. Sifat tak pandai luahkan kasih sayang. Bukan dekat ibu bapa saja. Malah semua orang.
“Aku penat jadi kasar, aku teringin nak jadi macam orang lain. Reti belai belai orang, cakap lembut lembut. Sumpah penat bila dah terbiasa didik diri sendiri untuk jadi terlampau firm.
“Sampai orang ingat kita ni tak ada hati dan perasaan. But deep down inside me, hancur dia tu Tuhan saja tahu,” luah Nelysa.

Mohon Maaf Kepada Arwah Bapa

Pada perkongsian yang sama, Nelysa turut memohon maaf kepada arwah bapanya kerana tidak pernah melahirkan rasa sayang melalui kata-kata dan belaian seperti anak orang lain.
“Maaf Abah, anak abah tak pernah luah sayang melalui kata-kata, tak pandai belai-belai macam anak orang lain. Dulu pernah peluk abah, lepas itu dia risau sangat, dia call mama banyak kali.
“Sebab dia ingat aku nak meninggal dah. Sebab memang pelik pun untuk seorang Nelysa jadi macam tu. Sampai sekarang, benda tu paling susah nak ubah.
“Dan aku memang tahu benda tu yang akan aku kesal sampai bila-bila. Aku takkan pandai tunjukkan sayang aku dekat orang,” ujarnya.
Nelysa turut mengakui dia sukar untuk mengubah sikapnya danmenyalahkan dirinya yang terlalu ingin menjadi kuat.
“Salah aku, sebab terlalu didik diri ni untuk jadi terlalu kuat. Maafkan aku abah, maafkan aku semua. Ada benda yang aku susah sangat untuk ubah. Aku dah cuba,” luahnya lagi.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Ryan Bakery Menangis Risaukan Anak Kena Jangkitan Kuman Dalam Darah - "Ini Ujian Untuk Kami Sekeluarga"

gempak
20/07/2024
00:58 MYT
Anak lelaki kepada personaliti media sosial, pelakon dan penyanyi, Ryan Bakery iaitu Ryan Ezra menerima rawatan di sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur akibat jangkitan kuman dalam darah.
Viral

Reman Pempengaruh Islamik Suami Isteri & Dua Individu Disambung 3 Hari!

gempak
14/07/2024
08:28 MYT
Empat individu termasuk pasangan suami isteri yang juga pempengaruh, yang ditahan 10 Julai lalu kerana disyaki terlibat penyelewengan derma, disambung reman empat hari pada Ahad.
Viral

Pasangan Suami Isteri Pempengaruh Islamik Direman 4 Hari, Bantu Siasatan Berhubung Salah Guna Kuasa Untuk Dapatkan Suapan

gempak
11/07/2024
05:14 MYT
Pasangan suami isteri yang juga pempengaruh ditahan reman selama empat hari bermula hari ini sehingga 14 Julai berhubung salah guna kuasa untuk mendapatkan suapan di Mahkamah Majistret Putrajaya pada Khamis.
Viral

Pempengaruh Islamik Terpalit Isu Seleweng Kutipan Derma Mohon Doa Yang Baik - “Alhamdulillah, Saya Dalam Keadaan Sihat”

gempak
11/07/2024
02:58 MYT
Masih menunggu keputusan permohonan reman bagi bantu siasatan atas dakwaan menyeleweng kutipan derma, pempengaruh islamik memberitahu dia kini dalam keadaan sihat sahaja.
Berita

Tamatkan Riwayat Sendiri Kerana Siber Buli, Ini Kronologi Kes Influencer Rajeswary Appahu

gempak
11/07/2024
00:55 MYT
Berita mengenai seorang pempengaruh berbangsa india Rajeswary Appahu yang didakwa menamatkan riwayat sendiri akibat tidak tahan dibuli menggemparkan orang ramai baru-baru ini.