Laman Utama

Netizen Tertanya-Tanya, Macam Mana Rosé Boleh Ada Dalam Satu Bilik Dengan Wan Azizah? Siap Ada Tim Cook Lagi! Ini Intipatinya

Izwan Isa
19/11/2023
02:55 MYT
Pengguna media sosial terkejut dengan sepotong video viral yang memperlihatkan figura terkemuka dari pelbagai negara, termasuk Malaysia, berada dalam satu diskusi.
Figura-figura yang meraih perhatian netizen adalah Rosé daripada kumpulan BLACKPINK; Pegawai Eksekutif Apple, Tim Cook dan isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Wan Azizah Ismail.

BERITA TRENDING: "Saya Gambarkan Wan Azizah" - Siti Nurhaliza Teruja Nyanyi Lagu OST Filem Anwar The Untold Story!

Menerusi komen-komen yang ditinggalkan di media sosial, ramai yang bertanya, bagaimanakah ketiga-tiga individu ini boleh berada dalam satu lokasi dan seperti membincangkan tentang satu hal yang sangat penting.
Rupanya, sesi berkenaan merupakan sebahagian daripada beberapa acara yang dianjurkan oleh isteri kepada Presiden Amerika Syarikat, Jill Biden untuk pasangan pemimpin Asia Pasifik di California minggu ini untuk forum tahunan Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) bagi membincangkan tentang kesedaran masalah mental.
Rosé berkongsi mengenai naratif pengguna media sosial yang selalu bertentangan dengan hasil kerja dan kejayaan yang ditempa olehnya.

BERITA TRENDING: #OhDaebak: Rose BLACKPINK Dedah Rahsia Gambar Cantik Di IG, Ini Cara-Caranya

Sementara itu, Wan Azizah pula membincangkan tentang bagaimana kecerdasan buatan dan manipulasi boleh menjejaskan kesihatan mental.
Selain Rosé, Wan Azizah dan Tim Cook, diskusi itu turut disertai oleh Kim Keon-hee, Rachael Marape, Jill Biden, Louise Araneta-Marcos dan pakar bedah Amerika Syarikat, Vivek Murthy.
Sumber: AP
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Netizen Desak Jatuhkan ‘Hukum' Buat Jennie Blackpink Kerana Hisap Vape

gempak
09/07/2024
08:00 MYT
Nama bintang K-pop, Jennie Blackpink menjadi perbualan hangat di Platform X susulan tersebar sepotong video menunjukkan bintang itu menghisap vape di dalam bangunan.
Hiburan

Video Muzik Rockstar Lisa Blackpink Didakwa Ciplak Travis Scott

gempak
06/07/2024
13:55 MYT
Mencatat rekod dengan 20 juta tontonan sebaik dilancarkan selama 12 jam, video muzik Lisa Blackpink, Rockstar kini berdepan kontroversi apabila didakwa menciplak hasil kreativiti orang lain.
Hiburan

Rosé BLACKPINK & Cha Eunwoo Bercinta?

gempak
03/07/2024
15:00 MYT
Dikatakan sedang hangat bercinta, nama Rosé BP dan Cha Eun-woo dipetik kembali.
Hiburan

BLACKPINK Lancar Filem Konsert Sempena Ulang Tahun

gempak
21/06/2024
18:55 MYT
Kumpulan K-Pop wanita popular, Blackpink akan menyambut ulang tahun kelapan dengan menayangkan sebuah filem yang merakamkan jelajah dunia mereka yang mencatat rekod, kata agensi kumpulan itu pada Jumaat.
Viral

Lisa BLACKPINK Hanya Perlu 2 Jam 18 Minit Kumpul 1 Juta Pengikut Di TikTok

gempak
09/06/2024
14:55 MYT
Hanya memuat naik sekeping foto, Lisa Blackpink membuktikan dirinya masih ‘berkuasa’ apabila berjaya mengumpul satu juta pengikut hanya dalam tempoh dua jam 18 minit membuka akaun di platform TikTok pada 6 Jun lalu.