Pengacara Sarimah Ibrahim kini mengambil sikap berhati-hati untuk menerima tawaran pengacaraan setelah berdepan insiden dimaki berkali-kali oleh rakan sekerja ketika mengacara majlis berprestij tanah air secara langsung suatu ketika dulu
Menurut Sarimah, dia menyeru kepada sesiapa yang menerima tawaran menjadi hos agar tidak mengamalkan sikap 'syok sendiri' ketika menjalankan tugas di pentas.
“Apa yang boleh saya pelajari daripada pengalaman lalu ialah agar sentiasa berjaga-jaga sebelum terima sesuatu tugas.
“Apabila rakan gandingan sejenis syok sendiri atau rasa diri dia lebih hebat, dia akan cuba jatuhkan kita demi kepentingan sendiri.
“Dia maki saya, namun saya tak berdiam diri dan ada membalasnya ketika itu,” katanya.
Mengakui ia peristiwa paling buruk dalam sejarah hidupnya sebagai pengacara, Sarimah, 44, walau bagaimanapun enggan, enggan mendedahkan siapa pengacara yang dimaksudkannya itu.
Jelas isteri kepada cucu Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ke-10, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar Tunku Nadzimuddin itu, apabila seseorang pengacara mengamalkan sikap mementingkan diri, ia sebenarnya hanya akan merugikan banyak pihak.
“Sikap 'menganjing' merugikan produksi, diri sendiri jadi nampak murah malah membuatkan penonton tak menghargai kehadiran kita sebagai hos.
“Ia tak bagus. Jadinya, semua benda pun ikut 'tenggelam' bersama,” katanya.
Sarimah berkata demikian ketika ditemui pada pelancaran platform media sosial FENIX360 di Bangsar, Kuala Lumpur pada Isnin.
FENIX360 ialah sebuah platform artist-centric yang dijangka akan mengubah perniagaan tradisional penggiat seni dengan pengalaman ekosistem 360 dan model pembayaran yang akan membolehkan mereka mengekalkan majoriti hasil pendapatan melalui platform tersebut.
Azwa Rahman
Thu May 26 2022


Shaheizy Sam Elak Komen Masalah Rumah Tangga Orang - “Saya Percaya Kifarah”
Ada betul kata Sam tu...

Suami Yana Samsudin Edit Gambar Dengan Pelakon High Council, Netizen - “Yang Belakang Itu Next Kapla Ke?”
Terhibur tengok haha

Bekas Pemain Bass XPDC, Man Tobey Meninggal Dunia
Al-Fatihah...

“Saya Masih Sayangkan Diana” - Farid Kamil
Semoga ada jalan pendamaian

“Dipping Sos Bukan Cap Ayam, Bahan Premium,” - Didakwa Biskut Harga Kayangan, Shuhada Perjelas Salah Faham Netizen
Bukan yang biasa tapi guna bahan premium tau.

Diana Danielle Fail Cerai Terhadap Farid Kamil?
Ramai yang terkejut...

Pertama Kali Lakukan Adegan Atas Ranjang, Atiqah Hasiholan - “Saya & Pelakon Lelaki Itu Telah…”
Bukan betul-betul pun

Lisdawati Kongsi Pengalaman Pernah Cedera Ketika Penggambaran - “Saya Jatuh Kuda, Nak Angkat Badan Pun Tak Boleh”
Kena sentiasa jaga diri sendiri.

“Terima Kasih Pada Semua Yang Mendoakan” - Ustaz Azhar Idrus Dibenarkan Pulang
Alhamdulillah.

“50 Peratus Persiapan Sudah Dilakukan” - Mimi Lana Bersedia Jadi Isteri Syafiq Kyle
Semoga dipermudahkan