Laman Utama

"Saya Dah Maafkan Dia, Nak Ajak Belanja Makan Di ..." - Fazley Yaakob

Amri Hassan
25/07/2022
09:50 MYT
Bintang Gegar Vaganza 8 (GV8), Datuk Fazley Yaakob telah berhubung dengan majikan kepada pengguna Twitter yang telah menulis kata-kata tidak manis kepadanya ketika hadir ke sebuah acara keusahawanan baru-baru ini.
Jelas Fazley, mereka berbincang secara baik dan telah menasihati pekerja terbabit untuk tidak sewenang-wenangnya memuatnaik hantaran yang negatif tentang individu lain.
"Dia tulis di media sosial ‘apa yang Fazley Yaakob buat kat sana dengan baju hodoh?’. Dia tak tahu saya adalah trainer untuk program keusahawanan itu.

Nak clout di Twitter

"Saya pun memakai baju daripada pereka fesyen hebat juga, saya tahu baju itu tidak bermasalah.
"Tapi saya faham kalau budak Twitter benda yang tak diperkatakan dan kemudiannya diperkatakan, akan dapat clout.
"Saya maafkan, saya tak ada masalah. Cuma bila saya duduk pun dia masih ambil gambar saya, dia tweet lagi, dan saya perasan budak itu dalam dewan dan sebahagian daripada urusetia.
"Dalam masa sama dia tweet pasal saya dan tweet juga pasal menteri. Saya risaukan dia, kalau dia mewakili organisasi, dia tak sepatutnya tweet sedemikian.
"Saya anggap apa yang dia tweet itu sebahagian daripada marketing dan maafkan dia. Saya anggap semuanya habis disitu," katanya ketika ditemui di majlis pelancaran menu baharu The Manhattan Fish Market, Sunway Pyramid, Petaling Jaya, Selangor pada Isnin.

Nak belanja makan di Suka Sucre Bistro

Enggan mengambil pendekatan agresif, Fazley sebaliknya mengajak pihak terbabit untuk berkunjung ke restorannya Suka Sucre Bistro untuk menjamu selera.
"Hari yang sama pada sebelah malamnya, bos dia hubungi saya memohon maaf. Saya pesan padanya kalau nak tweet boleh tapi bukan pada waktu bekerja.
"Ia akan menjejaskan syarikat. Saya pesan pada bosnya jangan buang dia kerja dan saya sudi belanja makan satu team. Mungkin bila saya belanja makan, hatinya akan terbuka," ujarnya.
Fazley sebelum ini tampil 'membahasakan' seorang individu di Instagramnya selepas mengkritik pakaian yang digayakan dalam acara yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).
Tulis individu berkenaan; "Fazley Yaacob buat apa tah duduk kat pintu je. Dah la pakai baju oren. Huduh betul."

Undang-undang siber

Sehubungan itu, pesan Fazley agar pengguna media sosial menggunakan platform terbabit dengan berhemah dan tidak berkongsi sebarang hantaran yang boleh memudaratkan diri sendiri.
"Personaliti saya di Twitter sedikit berbeza, semakin orang kutuk semakin saya suka melayan. Kalau kamu nak perhatian saya berikan.
"Saya tiada masalah dengan netizen, dari zaman Gegar Vaganza lagi pun teruk yang saya terima.
"Cuma saya pesan pada netizen, ramai yang memerhati dan faham pada undang-undang siber. Sebelum memuatnaik sebarang hantaran fikir impaknya pada diri sendiri.
"Kepada anak muda yang tweet tentang saya, dah lama saya maafkan. Cuma saya nak berikan juga jaket oren supaya dia pun boleh pakai," tambahnya berseloroh.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Pemuda 22 Tahun Bergaya Outfit RM900,000, Netizen Auto Jealous! - “Baiklah Duit Guna Beli Property”

gempak
21/07/2024
08:55 MYT
Satu video tular baru-baru ini menarik perhatian ramai pihak apabila ia mempamerkan seorang jejaka berusia 22 tahun memakai pakaian bernilai hampir RM900,000.
Berita

Suspek Kes Bunuh Farah Kartini Akan Disambung Reman Esok

gempak
21/07/2024
07:55 MYT
Suspek kes bunuh bekas penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Nur Farah Kartini Abdullah, 25, akan dibawa Mahkamah Kuala Kubu Bharu untuk permohonan lanjut reman, pada Isnin.
Viral

Duduk Dalam Keadaan Pelik, Aksi Lucu Kucing Ini Buat Netizen Tak Kering Gusi - “Dia Tengah Buat Pilates Tu”

gempak
21/07/2024
06:55 MYT
Gelagat dan telatah kucing yang comel dan lucu seringkali mencuri tumpuan ramai pihak.
Viral

6 Pelajar Malaysia Cipta Rekod Menang Pingat Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa!

gempak
21/07/2024
04:55 MYT
Enam pelajar mencipta rekod apabila pertama kalinya kesemua peserta dari Malaysia memenangi pingat dalam Pertandingan Olimpiad Matematik Antarabangsa Dunia yang berlangsung di United Kingdom (UK).
Sukan

Pengusaha Restoran Paris Dakwa Rugi Akibat Sukan Olimpik

gempak
21/07/2024
03:50 MYT
Pengusaha restoran di Paris merungut mengenai penurunan pengunjung berhubung penganjuran Sukan Olimpik 2024, lapor Agensi Berita Jerman (dpa).