Laman Utama

Sokong Palestin, Daiyan Trisha Tak Kisah Hubungan Dengan Jenama Antarabangsa Terjejas - "Rezeki Ada Di Mana-Mana"

Asyikin Mayudin
17/10/2023
00:55 MYT
Pelakon dan penyanyi Daiyan Trisha antara selebriti yang berani memuat naik perkongsian mempertahankan negara Palestine yang kini sedang bergolak.
Biarpun menyedari perkongsian itu akan menjejaskan hubungan kerja dengan jenama antarabangsa, namun Daiyan percaya segala rezeki hanya datang daripada Allah.
“Mungkin posting ini akan memberi kesan terhadap hubungan kerja saya dengan jenama-jenama antarabangsa tetapi apabila tiba masanya untuk saya berdiri teguh atas prinsip saya, saya tidak boleh berdiam diri untuk masa yang lama.
“Rezeki ada dimana-mana, dan Allah telah memberi saya kejayaan dan kebahagiaan yang tidak pernah saya bayangkan selama ini Alhamdulillah,” kata Daiyan.
Pada perkongsian yang sama, Daiyan turut menegaskan dia tetap akan terus bersuara mengenai isu semasa itu demi membantu umat Islam di Gaza yang sedang bertarung nyawa.
“Dan oleh itu di saat-saat gentir ini saya tak akan pernah boleh berdiam diri dan membelakangkan agama saya, kepercayaan saya dan paling utama, saudara-mara saya di Gaza yang sedang bertarung nyawa, dibunuh, diperlaku dengan sangat kejam dan dirampas segala hak kemanusiaan mereka.
“Mereka didiamkan sementara dunia disuap propaganda zionist yang sudah terang lagi bersuluh sebuah penipuan yang tidak masuk akal.
“Selama ini saya kerap bersuara, dan saya tidak akan berhenti di sini hanya kerana saya mulai diiktiraf di persada yang berbeza - malah saya akan bersuara dengan lebih lantang.
“Dunia kita sudah makin hampir di saat-saat akhir. jika ada masa yang tepat untuk kita bersuara dan melawan, ia adalah sekarang. I STAND WITH PALESTINE,” kongsi Daiyan lagi.
Dalam pada itu, penyanyi lagu Langit ini juga sudah menyalurkan sebanyak RM20,000 menerusi Persatuan Cinta G AZ A Malaysia dan memohon seluruh rakyat Malaysia turut memberi bantuan.
BACA SINI: Jejaka Teruja Dapat ‘Ciuman’ Daripada Daiyan Trisha - “Bro Anda Selalu Sangat Bertuah”
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Maal Hijrah: Lebih 60,000 Dijangka Sertai Malam Ehsan Untuk Ihsan, Ada Pengisian Rohani Ustaz Somad Batubara

gempak
06/07/2024
12:30 MYT
Bersempena sambutan Maal Hijrah 1446H esok (7 Julai), sebuah acara perhimpunan istimewa dipanggil Malam Ehsan Untuk Insan dianjurkan Pertubuhan Islam  Malaysia (MAPIM) di Dataran Karnival, perkarangan Stadium Shah Alam.
Berita

Israel Sekat Kemasukan Haiwan Korban Sempena Aidiladha Di Gaza

gempak
16/06/2024
18:55 MYT
Sekatan terbaharu Israel menyebabkan ratusan ribu keluarga di Semenanjung Gaza tidak berpeluang melakukan ibadah korban bagi Aidiladha tahun ini, menurut kenyataan pejabat media Gaza.
Laman Utama

Kahar Kapla High Council

gempak
11/06/2024
12:58 MYT
Jom! Jom! Jangan tunggu last minute untuk korang join Peraduan Lesen High Council
Berita

Menteri Israel Letak Jawatan

gempak
10/06/2024
21:55 MYT
Menteri kabinet perang Israel Benny Gantz pada Ahad mengumumkan peletakan jawatannya ketika penduduk meraikan serbuan yang menyaksikan empat tebusan yang diselamatkan di Gaza dan ratusan penduduk Palestin terkorban.
Berita

Kes Keguguran Wanita Hamil Di Gaza Meningkat, Tekanan & Kurang Makanan Jadi Punca

gempak
08/06/2024
21:55 MYT
Keguguran semakin meningkat dalam kalangan wanita hamil di Gaza disebabkan oleh tekanan dan kekurangan makanan, kata ActionAid International.