Sukan

Terkini: “Kaki Memang Menggigil & Hati Meronta-Ronta" – Faisal Halim

Gempak
13/06/2024
07:17 MYT
Pemain Selangor, Faisal Halim, mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah banyak membantu dirinya dan keluarga sepanjang dirinya dalam proses pemulihan sejak insiden disimbah asid.
"Saya ingin berterima kasih kepada RMS kerana menjaga keberadaan saya dan keluarga saya. Terima kasih Selangor yang banyak memberi dorongan kepada saya dan seluruh pengurusan Selangor.
"Ahli keluarga ynag banyak membantu dan kekal tabah dan rakan pasukan yang ada dengan saya sejak hari pertama. Isteri dan anak yang lalui perkara pahit ini bersama-sama hingga saya mampu kembali bersama anda semua hari ini, saya ucapkan terima kasih kepada semua warga hospital Aviesina.

ARTIKEL BERKAITAN: Faisal Halim Disimbah Asid: “Apa Kena Mengena Dengan Saya” - Tunku Mahkota Ismail

ARTIKEL BERKAITAN: CCTV Dipercayai Rakaman Insiden Serangan Asid Terhadap Faisal Halim Tular

ARTIKEL BERKAITAN: Dah Pindah Ke Wad Biasa, Faisal Halim Teringin Makan Nasi Kandar

ARTIKEL BERKAITAN: Faisal Halim Lebih Ceria, Dah Mula Berjalan

ARTIKEL BERKAITAN: Bapa Faisal Halim Mohon Doakan Anak -“Saya Harap Orang Yang Niat Buat Dekat Dia Dapat Hidayah”

"Terima kasih banyak mengadakan majlis doa selamat buat saya, saya doakan Allah berikan ganjaran kepda anda.
"Bukan mudah terlantar di rumah hanya melihat pasukan Selangor dan Malaysia bermain bola, semestinya kaki memang menggigil dan hati meronta-ronta. Sekarang saya hanya fokus dalam proses pemulihan.
"Saya harap orang ramai dan media tidak membuat andaian melampau terhadap saya. Saya mohon semua pihak berikan privasi dan ruang untuk keluarga saya. Saya berasa sedih dengan apa yang berlaku. Kita tidak boleh ubah perkara yang sudah berlaku, hanya boleh ubah masa depan.
"Harapan saya untuk berbakti buat kelab dan neagra, saya harap si pelaku ditangkap dan didakwa. Selamat berjuang buat pasukan. Insyaallah saya akan kembali buat pasukan," kata Faisal Halim.
Sumber: Stadium Astro

Korang dah tengok The Experts?

Kalau belum, filem tempatan pecah panggung ini masih mendominasi pawagam tanah air. Jom, tonton The Experts di pawagam berhampiran korang hari ini.

Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Sukan

Faisal Halim Sedih & Terkesan Dengan Keputusan Kim Pan-gon Letak Jawatan - “Saya Masih Ingat Dua Bulan Lepas Jurulatih Datang Ke Hospital & Berikan…”

gempak
17/07/2024
04:25 MYT
Keputusan Kim Pan-gon melepaskan jawatan selaku ketua jurulatih pasukan kebangsaan berkuat kuasa pada Selasa membuatkan pemain bola sepak Faisal Halim berasa sedih dan terkesan.
Viral

Donald Trump Ditembak Pemuda 20 Tahun, 3 Kes Serangan Ini Jadi Sejarah Dunia

gempak
15/07/2024
13:40 MYT
Dunia dikejutkan dengan cubaan membunuh terhadap mantan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump sewaktu berkempen di Butler, Pennsylvania.
Viral

Penduduk Kampung Beratur Minum Air Rendam Kaki Haji, Hajah

gempak
06/07/2024
18:39 MYT
Sebuah video tular di aplikasi TikTok memaparkan sekumpulan penduduk di sebuah kampung beratur untuk meminum air rendam kaki yang didakwa sebagai 'air berkah'.
Viral

Viral Minum Air Basuhan Kaki Jemaah Balik Haji, Ini Komen Pendakwah - "Ia Tak Jatuh Syirik Tapi Satu Perbuatan Yang ..."

gempak
06/07/2024
08:55 MYT
Baru-baru ini kecoh di media sosial berkaitan tindakan beberapa orang wanita di Indonesia yang meminum air basuhan kaki pasangan suami isteri yang baru pulang dari menunaikan haji.
Sukan

Selangor FC Pertimbang Ambil Tindakan Terhadap Keputusan MFL

gempak
25/06/2024
17:58 MYT
Selangor FC sedang meneliti dan mengkaji semua saluran bersesuaian untuk mengambil tindakan seterusnya berikutan denda yang dikenakan Malaysian Football League (MFL) kepada pasukan itu.