Penyanyi Irfan Haris memberitahu bahawa keadaan dirinya kini tidak berapa sihat ekoran mengalami masalah sakit mata.

Irfan atau nama sebenarnya, Irfan Haris Othman, 18, berkongsi berita tersebut menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.

"Hello, ada sesiapa tahu bagaimana nak pulihkan masalah sakit mata ni?

"Aku dah macam hantu Ju-On ni oi, berikan pertolongan!," tulisnya di ruangan kapsyen.

Menerusi entri tersebut, pelantun lagu Honey itu berkongsi gambar dan sepotong video yang memaparkan keadaan kedua-dua belah matanya yang merah.

Hello does anyone know how to recover sakit mata ni?, aku dah macam hantu ju on ni oi send help??????????

A post shared by Irfan Haris / Honey (@irfannharis) on


Perkongsian tersebut kemudian menerima pelbagai respons dalam kalangan pengikutnya.

Rata-rata meminta agar bekas bintang Big Stage 2019 itu pergi berjumpa doktor bagi mendapatkan rawatan yang sewajarnya.

Pada masa sama, ramai juga yang memberikan petua kepadanya untuk meredakan masalah mata merah tersebut.

Apa yang mencuri tumpuan apabila ramai yang memintanya untuk menggunakan susu ibu sebagai penawar.

"Ia kedengaran agak sensitif, tetapi cuba guna susu badan. Ia benar-benar berhasil.

"Titiskan air susu ibu.

"Guna susu ibu sapu kat mata tu," komen sebahagian pengikutnya.



Cadangan netizen itu kemudian mendapat maklum balas Irfan yang benar-benar terkejut dengan petua yang diberikan kepadanya.

"Saya tidak akan meletakkan sebarang susu kat mata saya kerana ia sangat aneh, apapun, terima kasih untuk semua tips, saya hargainya," tulis Irfan di ruangan Instagram Story.