Sejak kebelakangan ini, peminat Indonesia memang tak lepas dari memerhatikan penyanyi Agnez Monica dan vokalis Noah, Ariel.

Hal itu lantaran tersebarnya foto mereka berdua berpakaian sedondon warna putih dengan Ariel terlihat memegang tangan Agnez tersebar di salah satu akaun gosip paling popular di republik tersebut.

Sejak itu, peminat mula berspekulasi mantan kekasih Luna Maya dan penyanyi yang melebarkan sayapnya ke Amerika Syarikat itu mula menjalin hubungan cinta.

Benih cinta mereka dikatakan berputik apabila kedua duanya terlibat sebagai juri dalam sebuah program nyanyian.

Spekulasi Agnez sedang dilamun cinta bersama Ariel semakin dikuatkan apabila pelantun lagu Matahari ini mengemas kini Instagramnya dengan sebaris ayat yang disifatkan peminat ditujukan buat Ariel.

"You... yes you. I love the way you make me smile like no one can," tulis @agnezmo dalam caption diiringi emoji hati dalam foto potretnya tersenyum bahagia.

Netizen kemudian ramai yang meneka ia ditujukan buat duda anak satu yang kini berusia 40 tahun, Ariel.

Apalagi, kata kata tersebut turut mendapat komen daripada komposer dan penyanyi Melly Goeslaw yang mengambil bait lirik lagu Noah berjudul Ini Cinta.

"Suara hati ini memanggil namamu," tulis Melly Goeslaw.

Komen Melly kemudian dibalas kembali oleh Agnes, 34, yang menuliskan: "Kabur (lari)".



Sebelum ini Agnez memberitahu media lokal, Ariel kerap menghantar voice note termasuk menyanyikan lagu miliknya melalui pesan suara. Ariel pula mengaku Agnes sebagai seorang yang 'nakal' dan kerap mempermainkannya.

Instagram: @agnezmo