Artis Korea

BTS Kini Merupakan Artis Dengan Jumlah Tontonan Terbanyak Dalam Sejarah Youtube

Izwan Isa
13/08/2022
12:50 MYT
Sebagai grup K-Pop paling popular di dunia, sudah pasti kumpulan BTS telah memecah pelbagai rekod sejak menempa nama dalam industri muzik.
Tentulah, dengan bakat yang ada pada RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V dan Jungkook, setiap apa yang ‘disentuh’ oleh BTS pasti akan bertukar menjadi emas.
Terbaharu, satu lagi rekod telah dicipta oleh kumpulan ini.
Menerusi laporan yang dikeluarkan oleh portal hiburan Soompi, BTS kini merupakan artis dengan jumlah tontonan Youtube terbanyak, mengalahkan Justin Bieber yang kini berada di tangga kedua.
Menerusi laporan berkenaan, BTS meraih lebih 26.7 billion jumlah tontonan yang dikutip daripada kesemua video daripada pelbagai saluran rasmi Youtube yang melibatkan mereka.
Ia termasuklah jumlah tontonan klip video dan juga video latihan menari.
Selain BTS dan Justin Bieber, Ed Sheeran turut tersenarai sebagai artis ketiga dengan jumlah tontonan terbanyak di Youtube diikuti dengan Bad Bunny, Taylor Swift, Katy Perry, Shakira, Ozuna, Eminem dan Ariana Grande.
Buat masa ini, klip video kumpulan BTS yang meraih jumlah tontonan terbanyak adalah Boy With Luv, Dynamite dan DNA, masing-masing melebihi 1.4 bilion tontonan.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

BTS Jin Jadi Pembawa Obor Wakili Korea Selatan Di Olimpik 2024

gempak
02/07/2024
13:23 MYT
Populariti Jin BTS bukan hanya untuk industri hiburan K Pop tetapi juga digunakan dengan baik oleh Korea Selatan apabila dilaporkan bakal menjadi pembawa obor di temasya Olimpik 2024.
Hiburan

Pameran 7 Kumpulan K-pop Singgah Di KL! Ada BTS, Enhypen, Le Sserafim & Ramai Lagi

gempak
08/06/2024
14:43 MYT
Pameran yang dinanti-nantikan peminat K-pop, The Daydream Believers yang menampilkan potret dan perjalanan seni kumpulan ternama Korea Selatan termasuk BTS, Tomorrow X Together, Enhypen, Le Sserafim, Fromis_9 dan &Team bakal berlangsung di Malaysia tidak lama lagi.
Artis Korea

BTS Jadi Kumpulan Lelaki Paling Banyak Dicari Di Google 2023

gempak
13/12/2023
14:55 MYT
Power BTS!
Laman Utama

“Ini Bukan Butter, Ini Planta” - Terima Pelbagai Reaksi Nyanyi Lagu BTS, Ini Respons Amir Ahnaf

gempak
11/12/2023
00:55 MYT
Terbaik Amir!
Laman Utama

#TRAVELMANA: Ini Sebab Kenapa BTS ARMY Perlu Mengunjungi Pameran B-VERSE (BTS, Singing The Stars)

gempak
09/12/2023
11:55 MYT
Jom BTS ARMY!