Sekilas
- Fara Mendoza kongsi pandangan tentang lelaki yang suka menunjuk-nunjuk di media sosial kononnya bertanggungjawab.
- Menurut Fara, lelaki yang benar-benar bertanggungjawab tak perlu tunjuk hebat atau cari pujian netizen.
- Perkongsian Fara dapat perhatian ramai dan ramai setuju, walaupun dia tak sebut nama sesiapa secara spesifik.
Pelakon dan usahawan, Fara Mendoza tampil meluahkan pandangan mengenai sikap segelintir lelaki yang terlalu gemar menunjuk-nunjuk di media sosial kononnya mereka seorang yang bertanggungjawab.
Menerusi perkongsian di platform Thread, Fara berkata, lelaki yang benar-benar menjalankan tanggungjawab tidak perlu terlalu sibuk membuktikan diri kepada orang ramai semata-mata untuk mendapat pujian netizen.
“Lelaki yang betul-betul function tak akan heboh satu dunia yang dia paling function dan tak akan menekan-nekan diri untuk nampak function.
“Dia akan diam-diam laksanakan tanggungjawab, bukan terkinja-kinja depan kamera lepas itu claim ‘function’ dan paling penting tak perlukan hashtag untuk bagitahu dekat IG Story,” katanya.

Perkongsian tersebut nyata mengundang perhatian ramai apabila rata-rata netizen bersetuju dengan kenyataan dikeluarkan pelakon itu.

Bagaimanapun, Fara tidak menyebut mana-mana individu secara spesifik dalam hantaran tersebut.