Aksi penuh bertenaga! Kali ini Inspektor Sani (Zizan Razak) ditemani Paan Dalang (Ayez Shaukat) untuk menyediakan Nasi Kerabu Ikan Goreng dan Agar-Agar Santan Susu yang sangat menyegarkan.
Saksikan ‘Dapur Goodday: Misi Inspektor Sani’ dengan konsep ‘Tengok Hari Ini, Esok Boleh Beli’. Jom intai resepi penuh di bawah!
NASI: Masak beras bersama air bunga telang, Susu Goodday, serai dan daun limau sehingga tanak.
SERUNDING: Gaul sebati isi ikan kembung kisar bersama kelapa sangai dan bahan perasa (halia, bawang, serai, lada hitam, gula melaka) yang dikisar kering.
KUAH TUMIS: Tumis bahan kisar halus sehingga pecah minyak. Masukkan serai, daun limau, Susu Goodday, santan dan asam keping. Masak hingga pekat sebelum masukkan budu.
IKAN GORENG: Bancuh tepung beras, tepung jagung, telur, garam dan kunyit. Celup ikan dan goreng hingga keemasan.
Saksikan Dapur Goodday: Misi Inspektor Sani di saluran Astro Ria setiap hari sepanjang Ramadan, bermula 18 Februari jam 5.30 petang di platform On Demand dan Astro GO.
Gunakan #MisiInspektorSani di media sosial, dan ikuti perkembangan terbaru tentang program masakan ini di akaun Instagram, TikTok, Threads dan Facebook akaun Gempak.
Manakala penonton boleh membeli masakan yang disiarkan dalam program tersebut di gerai bazaar Ramadan Putrajaya Presint 3 mulai 19 Februari hingga 18 Mac ini.