Laman Utama

Isu Poligami, Azhar Sulaiman Cuba Letak Diri Di Posisi Isteri Pertama - “Aku Boleh Terima Ke Chempaka Nak Ada Boyfriend?”

Izwan Isa
29/11/2023
00:55 MYT
Pelakon Azhar Sulaiman menyifatkan isu berkahwin dua sehingga menjadi viral dalam kalangan netizen sebagai hal yang tidak baik untuk dipertontonkan.
Menurut Azhar, kaum lelaki tidak sepatutnya berasa hebat dengan meletakkan dirinya sebagai ‘mampu’ untuk mendirikan masjid lebih daripada satu.

BERITA TRENDING: Naik Bulu Roma Azhar Sulaiman Dengar Hukuman Yang Diterima Syed Saddiq!

“Nak kahwin empat pun gasaklah. Tapi jangan menunjuk yang diri itu berjaya berkahwin dua, empat, lima.
“Saya pernah meletakkan diri saya dalam ‘kasut’ isteri pertama. Oh, boleh ke saya terima? Boleh ke saya terima kalau isteri saya, Chempaka nak ada boyfriend? Boleh terima ke?” katanya kepada Gempak.
Azhar mengulas mengenai insiden melibatkan pempengaruh Alif Teega yang mengumumkan mengenai pernikahan keduanya baru-baru ini.
Melanjutkan bicara, Azhar berkata, sungguhpun dia merupakan lelaki tulen dan tidak menolak jodoh untuk bernikah lain, namun, dia masih berpegang pada prinsip yang berkahwin banyak tidak perlu diangkat sebagai satu kejayaan.
“As much as saya lelaki tulen, saya tidak tolak jodoh kahwin dua atau tiga, kita tidak sepatutnya angkat kejayaan berkahwin banyak.

BERITA TRENDING: Azhar Sulaiman Anggap Keluarga Bergaduh Di Media Sosial Bodoh!

“Apa perasaan isteri pertama, kedua, ketiga? Kita tak pernah tahu ke? Mereka (isteri) sebab nak patuh dengan suami dan nak masuk syurga… tapi kesian. Saya rasa hal ini tidak patut dipertontonkan… ia tidak bagus untuk masyarakat,” katanya lagi.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Rita Rudaini Tegur Tindakan Suami Isteri Pempengaruh Kongsi ‘Pengalaman’ Ditahan Reman SPRM - “Jangan Jadikan Benda Itu Normal Kena Gari”

gempak
22/07/2024
01:55 MYT
Pelakon Rita Rudaini menegur tindakan pasangan suami isteri pempengaruh iaitu Alif Teega dan Aisyah Hijanah yang berkongsi mengenai pengalaman ditahan reman oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
Viral

Alif Teega, Aisyah Hijanah Nafi Terlibat Komisyen Derma 20% - "Malah Muka Kami Digunakan Tanpa Izin"

gempak
30/06/2024
15:49 MYT
Pempengaruh Islamik, Alif Teega akhirnya tampil bersuara susulan dakwaan dikaitkan dengan isu penyelewengan wang kutipan derma demi kepentingan peribadi.
Hiburan

“Sebelum Sembahyang Subuh, I Terfikir Nak Batalkan Perkahwinan” - Azhar Sulaiman

gempak
24/06/2024
02:55 MYT
Pelakon Azhar Sulaiman mendedahkan dia pernah hampir nak membatalkan majlis perkahwinan dengan isterinya Chempaka Emalin Pahamin.
Viral

Leona Dah Buat ‘Check Up’, Rasa ‘Annoying’ Netizen Asyik Cakap Fasal Tiroid - “Yang Tebal Itu Adalah Lemak, Saya Tak Sakit!”

gempak
19/06/2024
01:55 MYT
Kerap menerima pertanyaan yang sama, pempengaruh media sosial Kasih Iris Leona memberi amaran terakhir kepada netizen agar tidak lagi bercakap mengenai bentuk lehernya yang didakwa menghidap penyakit tiroid.
Viral

“Nak Mengeluh Pun Tak Guna, Sebab Behar Arkitek Rumah Sendiri” - Azhar Sulaiman

gempak
09/06/2024
23:55 MYT
Pelakon Azhar Sulaiman menzahirkan rasa kecewa terhadap rekaan rumahnya sendiri selepas diceroboh oleh sejenis haiwan baru-baru ini.