Susahkan sebenarnya nak mencari soulmate dan true love? Sama seperti insan biasa, tak semua hidup selebriti popular dan kaya sudah berpunya.

Ada yang memilih untuk kekal solo dan tidak punyai sebarang ikatan termasuk perkahwinan. Ada banyak sebab juga kenapa pilihan itu diambil.

Terbaharu, bekas ratu cantik Sushmita Sen pun antara individu yang baru putus cinta dengan kekasihnya, model kacak Rohman Shawl.

Jom, Abe Nik kongsikan beberapa artis wanita popular Bollywood yang belum lagi berkahwin.

#1 Sushmita Sen

Baru saja berpisah dengan teman lelakinya, Rohman Shawl. Sebelum Rohman, 31, Sushmita, 46, pernah bercinta dengan beberapa lelaki namun semuanya gagal.

"Peace is beautiful," demikian coretan hati Sushmita selepas mengesahkan telah berpisah dengan Rohman selepas tiga tahun bersama.

Kata Sushmita, mereka bermula sebagai sahabat dan akan selamanya kekal bersahabat!Bekas Miss Universe itu juga merupakan single parent, Sushmita mengambil dua anak angkat, Renee pada 2000 dan Alisah pada 2010.

Antara yang pernah bercinta dengan Sushmita adalah Ritik Bhasin (4 tahun), Bunty Sachdeva, co-founder Hotmail, Sabeer Bhatia, pemilik hotel, Sanjay Narang dan pengarah filem Vikram Bhatt.

Turut terkait dengan Sushmita ialah atlet kriket Pakistan, Wasim Akram, usahawan Imtiaz Khatri, sutradara Manav Menon, Mudassar Aziz dan pelakon Randeep Honda.

#2 Shamita Shetty

Kakak kepada Shilpa Shetty ini pernah dikaitkan dengan Uday Chopra, Harman Baweja dan beberapa selebriti lelaki lain. Ketika penggambaran Bigg Boss OTT, Shamita, 42, bercinta dengan Raqesh Bapat dan mereka dilaporkan masih lagi bersama.#3 Ameesha Patel

Ameesha, 45, pernah berpacaran dengan beberapa pelakon lelaki namun kembali 'happily single' sekarang ni!

Untuk rekod, selepas filem Aap Mujhe Achche Lagne Lage, Ameesha pernah bercinta dengan pengarah filem Vikram Bhatt dan tinggal bersama selama 5 tahun namun berpisah pada 2008.

Selain itu, Ameesha pernah bercinta dengan usahawan Kanav Puri dan selepas solo selama 7 tahun aktres itu dikatakan menjalin hubungan dengan pelakon kacak Ranbir Kapoor selama tempoh setahun.#4 Tabu

Berusia 51 tahun, Tabu belum lagi berkahwin dan tidak bercinta dengan sesiapa sekarang ni.

Pada awal karier, Tabu pernah bercinta dengan pelakon Sanjay Kapoor selepas membintangi filem Prem bersama-sama. Namun, belum sempat filem itu habis penggambaran mereka telah berpisah.Selain itu, Tabu pernah dikaitkan dengan suami kepada rakan baiknya yang juga seorang pengarah dan produser, Sajid Nadiadwala. Hubungan mereka tidak menjadi disebabkan Sajid masih sukar untuk melupakan mendiang isterinya.

Tabu kemudiannya beralih kepada pelakon Akkineni Nagarjuna yang sebenarnya sudah berkahwin ketika bersama dengan Tabu. 10 tahun bersama, Tabu sedar lelaki berkenaan tidak akan meninggalkan isteri pertamanya. Mereka akhirnya berpisah!