Pelakon, Mimi Lana menganggap pembatalan majlis pernikahannya bersama aktor Syafiq Kyle sebagai ujian buat mereka.

Mimi menerusi akaun Instagram miliknya telah memuat naik satu hantaran berbentuk luahan hati yang dipercayai mengenai situasi dihadapinya.

Menurut Mimi, dia berharap dugaan yang dilalui ini dapat membentuk dirinya menjadi seorang Muslim yang lebih baik kelak.

“Semoga Allah merahmati saya dan dia serta memberikan kami ketenangan. Semoga Allah mengizinkan saya dan dia melalui ujian kesabaran ini dan menjadikan kita seorang Muslim yang lebih baik.

“Semoga apa yang saya dan dia percaya sebagai yang paling buruk untuk saya dan dia sebenarnya adalah yang terbaik untuk kami di dunia dan akhirat,” tulisnya.

A post shared by MIMS (@missmimilana)

Dalam hantaran yang sama, Mimi juga berharap agar dirinya diberi kekuatan untuk menempuh hari-hari yang mendatang.

“Semoga Allah memberi saya dan dia kekuatan, kesabaran untuk terus melangkah. Semoga Allah memberikan kami dikelilingi dengan mereka yang positif.

“Semoga setiap air mata yang kita tumpahkan menjadi jalan untuk menghapuskan dosa, semoga setiap doa yang kita panjatkan dimakbulkan, dan semoga setiap doa yang kita ucapkan dimakbulkan,” coretnya.

BACA: “Saya Tanya Mimi, Batal Atau Tangguh, Dia Jawab…” - Pengurus Mimi Lana

Terdahulu pada Jumaat, industri hiburan dikejutkan dengan pengumuman majlis pernikahan Mimi dan Syafiq yang sepatutnya diadakan pada 18 Ogos depan, dibatalkan.

Sebelum ini, Mimi diraikan dalam satu majlis istimewa yang hanya dihadiri sahabat rapat antaranya Fazura, Amelia Henderson, Azira Shafinaz, Nabila Huda dan Sherry Al Hadad.

Untuk rekod, hubungan pasangan ini dikatakan pernah terlerai pada Mei 2020 selepas lima tahun menyulam cinta namun kembali bertaut apabila masing-masing dilihat berkongsi gambar di media sosial.

Mimi dan Syafiq bertunang pada 21 Januari 2023.