Pereka fesyen terkenal Datuk Rizalman Ibrahim mendedahkan dirinya tidak menggemari ikan salmon.

Menerusi kemaskini di Instagram Stories, Rizalman memberitahu pembantu yang juga rakan baiknya, Faizul serta anaknya mungkin menggemari ikan tersebut.

"Saya dah pesan dah jangan duk bagi benda-benda basah ni, tak payah... Salmon?

"Maaflah cik kak oi, walaupun saya memiliki beberapa buah istana dalam Malaysia tapi tidak makan ikan salmon, tak reti nak makan. Ikan curut cheq tahu. Tak apalah, Faizul dan Umar suka kut.

"Ini apa pula cheq dapat ni, ampa ni kan kami sudah pesan jangan bagi barang basah. Walaupun cheq tak makan salmon tetapi jenama sabun cuci tangan kena bagus.

"Ooo…dengaq kata buat biskut mazola pun sedap ganti kacang. Pi la hang nak mentekedaghah (makan) soghang, nak ajak aku sekali pasaipa? Pengat kambing hang pernah terai (cuba)?" katanya sambil 'unboxing' barangan basah daripada pengikutnya di Instagram.

Malah, Rizalman cuba menjamu ikan salmon kepada kucingnya namun tidak diendahkan.Selain itu, antara makanan lain yang tidak digemarinya ialah kambing, ikan keli, bakso dan roti gardenia bakar.Perkongsian Rizalman itu mengundang rasa kurang senang dalam kalangan pengguna media sosial terutamanya Twitter.
Namun, ada juga yang punyai citarasa yang sama dengan Rizalman yang tidak menggemari ikan import berkenaan.