Hiburan

Beri Baju Lama Kepada Adik, Syasya Rizal Selesa Sarung Abaya

Gempak
22/06/2024
03:55 MYT
Penyanyi Syasya Rizal mendedahkan kebanyakan baju lama yang dimiliki telah diserahkan kepada adik-beradiknya.
Menurut bekas anggota Dolla itu, baju-baju tersebut masih dalam keadaan baik dan ia boleh digunakan semula sementelah adik-adiknya masih lagi kecil.

Baju lama

“Baju-baju yang saya tidak boleh gayakan dengan tudung atau guna semula telah saya serahkan kepada adik-adik. Sebab mereka masih kecil dan semuanya perempuan. Jadi boleh gunakan semula supaya tidak membazir.
“Banyak juga baju yang diberikan. Ada antara baju yang saya berikan masih lagi belum saya gunakan. Lucky untuk adik-adik dapat baju yang saya belum pakai. Namun, mana yang saya boleh gayakan semula atau pakai di rumah, saya akan pakai sahaja,” katanya kepada Gempak.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kalau Saya Tak Ada Masa, Suami Tolong Gosokkan” - Syasya Rizal Dah Lama Niat Nak Bertudung, Kehidupan Makin Tenang

ARTIKEL BERKAITAN: Netizen Dakwa Nenek Tak Restu, Ini Jawapan Syasya Rizal & Suami

ARTIKEL BERKAITAN: Majlis Resepsi Serba Serbi Mewah, Ibu Dedah Syasya Terima Tajaan RM5 Juta Barang Kemas - “Alhamdulillah Ada Banyak Tajaan Yang…”

ARTIKEL BERKAITAN: Sebulan Kahwin, Syasya Buat Lunch Box Buat Suami - "Main Masak-Masak"

ARTIKEL BERKAITAN: Sebulan Dirikan Rumah Tangga, Syasya Rizal Muncul Dalam Sebuah Video Temu Bual Bersama Suami

Syasya yang baru sahaja mendirikan rumah tangga berkata, dia kini lebih gemar menyarungkan pakaian longgar untuk memudahkan pergerakan.

Abaya, jubah

“Buat masa sekarang, saya suka yang flowy, lagi besar lagi bagus. Sebab lebih selesa untuk bergerak. Tapi fesyen kan selalu berubah. Kita manusia kan nak pakai macam ini, macam itu.

“Jadi untuk sekarang, saya punya go to (fesyen) merupakan jubah dan abaya. Tapi kalau pada masa depan cita rasa fesyen berubah, boleh sahaja,” katanya lagi.
Menurut Syasya, imej yang digayakan sekarang sesuai untuk dirinya.
“Insya-Allah, ini imej yang sesuai dengan saya. Doakan saya kekal istiqamah, kekal dengan imej ini sampai hujung nyawa,” katanya lagi.
Pada 8 April lalu, Syasya mengejutkan peminat apabila dia mengumumkan tidak lagi bersama Dolla keputusan tersebut dibuat atas faktor peribadi.
Bagaimanapun pada 21 April lalu, pihak syarikat rakaman Universal Music Malaysia mengesahkan Syasya sudah selamat bergelar isteri.

Ia susulan foto pernikahan Syasya dan suami tersebar di media sosial.

Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

"Saya Sedih, Berharap Mereka Datang Majlis Kahwin Saya..." - Syasya Rizal

gempak
26/06/2024
03:30 MYT
Bekas anggota kumpulan Dolla, Syasya Rizal akui sedih apabila majlis resepsi perkahwinannya yang berlangsung baru-baru ini tidak dihadiri oleh Sabronzo, Tabby & Angel.
Hiburan

“Kalau Saya Tak Ada Masa, Suami Tolong Gosokkan” - Syasya Rizal Dah Lama Niat Nak Bertudung, Kehidupan Makin Tenang

gempak
10/06/2024
03:55 MYT
Bekas ahli kumpulan Dolla iaitu Syasya Rizal mengakui dia sudah lama menyimpan hasrat untuk bertudung namun mengambil masa untuk berubah disebabkan masih terikat dengan kerja.
Hiburan

Sebulan Dirikan Rumah Tangga, Syasya Rizal Muncul Dalam Sebuah Video Temu Bual Bersama Suami

gempak
25/05/2024
02:55 MYT
Bekas anggota Dolla, Syasya Rizal buat kali pertamanya ditampilkan dalam sebuah video temu bual bersama suami setelah sebulan mendirikan rumah tangga.
Hiburan

Rozie Othman Kecewa Syasya Keluar Dolla! - "Nama You Tengah Naik & You Buat Keputusan Berkahwin"

gempak
05/05/2024
07:22 MYT
Nenek kepada bekas anggota kumpulan Dolla, Syasya Rizal iaitu pelakon Rozie Othman memaklumkan cucunya bakal berangkat ke luar negara bersama suaminya untuk menyambung pelajaran pada Jun nanti.
Hiburan

Walaupun Telah Undur Diri Daripada DOLLA, Syasya Masih Lagi Artis Bawah Universal Music Malaysia

gempak
26/04/2024
06:55 MYT
Kontrak bekas anggota DOLLA, Syasya Rizal bersama Universal Music Malaysia masih tidak terbatal.