UTAMAVIDEOPMTepiKakGeeSALAM MUSLIMCHINGUDREBARGEMPAK SPOTPERADUANProgram

Carian mengenai topik drebar

Dapatkan berita terkini mengenai drebar dari Gempak

Tips bersih kereta dengan mudah dan menjimatkan!

Tips bersih kereta dengan mudah dan menjimatkan!

Tips yang diberikan ini boleh dilakukan sendiri (DIY) dengan barang-barang yang ada di rumah anda.
Fri Oct 08 2021
8 Model Kereta Edisi Terhad Bina Kurang 10 unit

8 Model Kereta Edisi Terhad Bina Kurang 10 unit

Koleksi jentera edisi terhad sebagai satu kepuasan selain pelaburan menguntungkan dengan nilai jualan semula.
Tue Sep 07 2021
4 tips mudah untuk panduan jika terbabit kemalangan

4 tips mudah untuk panduan jika terbabit kemalangan

Biarpun berhati-hati sekali pun, kecelakaan itu tetap akan berlaku sama ada ia berpunca daripada orang lain.
Sat May 02 2020
Laluan Utama Sekitar Kuala Lumpur Lancar

Laluan Utama Sekitar Kuala Lumpur Lancar

Tinjauan Drebar kira-kira jam 1 petang tadi di laluan utama di sekitar Kuala Lumpur menunjukkan laluan tidak sibuk seperti biasa.
Wed Mar 18 2020
Ford Ranger XLT 2.2L Edisi Khas jual secara terhad, memilikinya sebelum habis!

Ford Ranger XLT 2.2L Edisi Khas jual secara terhad, memilikinya sebelum habis!

Dijual pada harga RM120,888 untuk Semenanjung Malaysia dan RM126,388 untuk Sabah dan Sarawak.
Fri Dec 13 2019
BMW Motorrad Malaysia tawar Program Servis dan Lanjutan Waranti kepada pelanggan baru atau sedia ada

BMW Motorrad Malaysia tawar Program Servis dan Lanjutan Waranti kepada pelanggan baru atau sedia ada

Pengenalan itu bermatlamat untuk menjaga kepentingan pelanggan dalam perihal membabitkan penyelenggaraan mereka.
Wed Oct 09 2019
NZ Wheels buka outlet keempat, Setapak Autohaus

NZ Wheels buka outlet keempat, Setapak Autohaus

Setapak Autohaus dilengkapi peralatan dan diagnostik terkini serta dikendalikan tenaga pakar yang menerima Mercedes-Benz Certified Service Specialists.
Tue Oct 08 2019
Yamaha Avantiz perkenalkan empat warna baharu

Yamaha Avantiz perkenalkan empat warna baharu

Harganya masih lagi sama iaitu dijual pada RM 5,536 tidak termasuk cukai jalan, nombor pendaftaran serta insurans.
Tue Oct 08 2019
Dua lelaki bertuah memenangi Isuzu D-Max

Dua lelaki bertuah memenangi Isuzu D-Max

Mereka memenangi peraduan "Isuzu D-Max Buy and Win” yang dianjurkan pada April lalu.
Tue Oct 08 2019
Ini bukan Karlmann King, tetapi Honda CR-V

Ini bukan Karlmann King, tetapi Honda CR-V

Karlmann King adalah SUV paling mahal di dunia apabila ia dijual pada harga kira-kira RM8 juta.
Tue Oct 08 2019
BMW lancar model Plug-in Hybrid baharu dengan X1 xDrive25e

BMW lancar model Plug-in Hybrid baharu dengan X1 xDrive25e

Model ini dipacu oleh rangkaian kuasa eDrive yang merangkumi enjin TwinPower Turbo 1.5-liter tiga silinder dan sebuah motor elektrik yang terletak pada gandar belakang.
Tue Oct 08 2019
MotoGP dapat kereta keselamatan baharu, BMW M8 Competition

MotoGP dapat kereta keselamatan baharu, BMW M8 Competition

Diperkenalkan pada Jun tahun ini, M8 Competition menampilkan enjin M TwinPower Turbo 4.4-liter V8 dengan janaan kuasa mencecah 625hp, iaitu 25hp lebih tinggi berbanding M8.
Fri Sep 27 2019
Audi RS Q3, versi sportback yang boleh pandu 280km/j!

Audi RS Q3, versi sportback yang boleh pandu 280km/j!

Ia tampil dengan enjin TSFI 2.5 liter yang menyalurkan 400hp dan tork 480Nm.
Fri Sep 27 2019
Subaru STI S209 masuk Amerika Syarikat hanya 209 unit sahaja

Subaru STI S209 masuk Amerika Syarikat hanya 209 unit sahaja

STI S209 ini menerima beberapa peningkatkan dari segi kuasa, pengendalian, aerodinamik dan pembabitan pemandu.
Fri Sep 27 2019
Lexus Malaysia lancar dua model baharu - ES dan RX yang tampil menarik, lebih selamat dan  selesa

Lexus Malaysia lancar dua model baharu - ES dan RX yang tampil menarik, lebih selamat dan selesa

Lexus meneruskan janjinya untuk memberikan pengalaman menakjubkan bagi pelanggan, dan dalam masa yang sama memenuhi permintaan serta jangkaan keperluan mereka di masa hadapan.
Wed Sep 25 2019
Ford F-Series guna enjin petrol 7.3 liter V8

Ford F-Series guna enjin petrol 7.3 liter V8

Enjin berkenaan adalah terbaik dalam kelasnya dengan mampu menjana 430hp pada 5,500rpm serta tork sekuat 644Nm pada 4,000rpm.
Wed Sep 25 2019
Maruti Suzuki S-Presso, nama dari kopi espreso

Maruti Suzuki S-Presso, nama dari kopi espreso

SUV mini itu bakal dilancarkan di India pada hujung bulan ini yang disasarkan kepada golongan muda.
Wed Sep 25 2019
Honda CRF1100L Africa Twin 2020, kuasa maksimum naik 7 peratus

Honda CRF1100L Africa Twin 2020, kuasa maksimum naik 7 peratus

Africa Twin tampil dengan enjin silinder kembar sebaris bersesaran 1,084cc yang menggantikan unit 998cc pada model terdahulu.
Wed Sep 25 2019
Inilah Toyota Century Convertible yang akan digunakan perarakan Maharaja Jepun baru

Inilah Toyota Century Convertible yang akan digunakan perarakan Maharaja Jepun baru

Maharaja Naruhito bakal diarak di hadapan barisan tetamu kehormat dari 190 buah negara dengan menaiki sebuah kenderaan yang istimewa.
Wed Sep 25 2019
Juara Velocity ESport Toyota Gazoo Racing menang RM20,000

Juara Velocity ESport Toyota Gazoo Racing menang RM20,000

Kejuaraan Velocity ESport Toyota Gazoo Racing (GR) 2019 yang berlangsung pada hujung minggu lalu di Pavilion Kuala Lumpur, menyaksikan seramai 700 peserta.
Mon Sep 23 2019
Yamaha 135LC kini tampil menarik dengan varian Edisi Istimewa

Yamaha 135LC kini tampil menarik dengan varian Edisi Istimewa

Dijangka motosikal itu akan berada di kedai pengedar HLYM berhampiran bermula September ini.
Mon Sep 23 2019
Honda Malaysia menghadiahkan Civic Type R kepada Yang di-Pertuan Agong sempena Hari Keputeraan

Honda Malaysia menghadiahkan Civic Type R kepada Yang di-Pertuan Agong sempena Hari Keputeraan

Jentera paling berkuasa dalam keluarga Honda itu bakal menjadi kenderaan pengiring
Wed Sep 18 2019
Honda anjur “Road to 900,000th Unit Milestone Campaign” Grand Finale

Honda anjur “Road to 900,000th Unit Milestone Campaign” Grand Finale

Acara itu bakal diadakan di tempat parkir terbuka Stadium Nasional Bukit Jalil pada 28 dan 29 September ini.
Tue Sep 17 2019
Rossi pakai helmet bercorak pizza dan tembikai

Rossi pakai helmet bercorak pizza dan tembikai

Berjuang di halaman sendiri di litar San Marino, Rossi menggunakan helmet dengan corak grafik unik yang sesuai dengan tema negara Itali.
Tue Sep 17 2019
Team Mugen R kumpul kenderaan talaan Mugen di Malaysia

Team Mugen R kumpul kenderaan talaan Mugen di Malaysia

Aksesori jenama Mugen mempunyai pengaruh kuat dalam dunia modifikasi tempatan dan ia boleh dilihat sempena Hari Keluarga Team Mugen R yang diadakan baru-baru ini.
Tue Sep 17 2019
Kali ini Mercedes-AMG A35 pula menerima talaan Brabus

Kali ini Mercedes-AMG A35 pula menerima talaan Brabus

A35 kini berupaya untuk menjana kuasa tambahan sebanyak 44hp dan 60Nm, sekali gus menjadikan kuasa keseluruhan 350hp dan 460Nm.
Tue Sep 17 2019
Jeep Renegade gaya Militem, kurangkan material plastik di ruang kabin

Jeep Renegade gaya Militem, kurangkan material plastik di ruang kabin

Jip itu menyaksikan pemasangan sistem suspensi baharu yang lebih tinggi selain menampung roda berukuran 20 inci bersama profil tayar lebar.
Tue Sep 17 2019
Jeep Wrangler tawar edisi khas menerusi Willys dan Black & Tan

Jeep Wrangler tawar edisi khas menerusi Willys dan Black & Tan

Model berkenaan berasaskan varian Wrangler Sport S, ditambah dengan kelengkapan luaran dan dalaman yang unik.
Mon Sep 16 2019
Ferrari 812 GTS - Convertible paling berkuasa di dunia

Ferrari 812 GTS - Convertible paling berkuasa di dunia

Dipacu oleh enjin aspirasi natural 6.5-liter V12 yang menjana 789hp pada 8,500 rpm dan 718Nm pada 7,000 rpm.
Fri Sep 13 2019
Hadiah berjumlah lebih RM100,000 – PROTON 1 Tank Adventure

Hadiah berjumlah lebih RM100,000 – PROTON 1 Tank Adventure

Objektif utama adalah membuktikan kecekapan penggunaan bahan api pada kereta terbaharu Proton.
Fri Sep 13 2019
BMW M4 Edition M Heritage terhad kepada 750 unit bagi pasaran global

BMW M4 Edition M Heritage terhad kepada 750 unit bagi pasaran global

Enjin yang digunakan adalah sama seperti versi standard iaitu enjin 3.0-liter twin-turbo enam silinder sebaris yang menjana 444hp dan 550Nm.
Fri Sep 13 2019
Isuzu D-Max 1.9 liter Ddi Blue Power - Persoalannya adakah ia memiliki kuasa serta prestasi yang cukup?

Isuzu D-Max 1.9 liter Ddi Blue Power - Persoalannya adakah ia memiliki kuasa serta prestasi yang cukup?

Ketika melalui kawasan berbukit, kuasa dari enjin 1.9 liter Ddi Blue Power ini tidak sedikit pun kedekut untuk menyalurkan tenaga bagi memberi pemanduan yang lebih lancar.
Fri Sep 13 2019
10 soalan pelik ketika pandu uji, ini memang lawak!

10 soalan pelik ketika pandu uji, ini memang lawak!

Kaji selidik membabitkan ribuan pengedar ini dilakukan oleh CarGurus iaitu laman automotif paling pantas berkembang di UK.
Fri Sep 13 2019
Toyota Corolla baharu dibuka untuk tempahan harga bermula RM128,888

Toyota Corolla baharu dibuka untuk tempahan harga bermula RM128,888

Jentera itu direka semula dengan menggunakan TNGA (Toyota’s New Global Architecture) yang memberi prestasi lebih baik, dinamik dan keselesaan pemanduan.
Thu Sep 12 2019
Nissan dan NISMO dedah jentera lumba GT-R NISMO GT500 2020

Nissan dan NISMO dedah jentera lumba GT-R NISMO GT500 2020

Dibangunkan dengan menggunakan model Nissan GT-R NISMO dan akan digunakan pada perlumbaan siri Super GT 2020.
Thu Sep 12 2019
Butiran Mazda CX-5 2019 didedahkan untuk pasaran Malaysia

Butiran Mazda CX-5 2019 didedahkan untuk pasaran Malaysia

Semua varian CX-5 dilengkapi dengan ciri teknologi baharu iaitu G-Vectoring Control Plus (GVC Plus).
Thu Sep 12 2019
4 daripada 12 botol adalah produk tiruan - Sampel minyak pelincir Shell yang diambil dari jualan dalam talian dan pasaraya

4 daripada 12 botol adalah produk tiruan - Sampel minyak pelincir Shell yang diambil dari jualan dalam talian dan pasaraya

Shell mengadakan bengkel dengan 100 pegawai penguatkuasa KPDNDHEP serta Kastam bagi melengkapkan agensi berkenaan dengan pengetahuan untuk membezakan antara pelincir Shell tulen serta tiruan.
Thu Sep 12 2019
Audi dedah AI: Trail quattro – Kereta off-road elektrik masa depan

Audi dedah AI: Trail quattro – Kereta off-road elektrik masa depan

Jentera ini bukan sahaja bersifatkan off-road tetapi juga berdarahkan autonomi.
Thu Sep 12 2019
Hyundai i10 N Line, enjin 1 liter turbo - 98hp dan 171Nm

Hyundai i10 N Line, enjin 1 liter turbo - 98hp dan 171Nm

Kereta kompak itu mengikuti jejak model N line yang lain seperti the i30 hatchback, i30 Fastback dan Tucson dengan menerima beberapa sentuhan luaran serta dalaman lebih sporty.
Wed Sep 11 2019
Petron dan Honda Malaysia beri pemeriksaan percuma kepada 1,100 kenderaan

Petron dan Honda Malaysia beri pemeriksaan percuma kepada 1,100 kenderaan

Program itu diadakan bagi meningkatkan kesedaran masyarakat mengenai kepentingan pemeriksaan kenderaan sebelum mereka memulakan perjalanan di jalan raya.
Wed Sep 11 2019
Temu Bual Terakhir Gempak Bersama Mamat Khalid

Temu Bual Terakhir Gempak Bersama Mamat Khalid

"Kalau nak kata watak kegemaran, abang susah nak cakap..." - Mamat Khalid. Gempak sempat menemu bual Allahyarham Mamat Khalid ketika shooting program Warung Pak Jabit yang akan ditayangkan pada Ramadan yang akan datang. Jom tengok apa pendapat arwah tentang karakter-karakter yang diciptanya.
Mon Oct 25 2021
All Together Now Malaysia | Pass Mic Session | Amir Masdi - Dear God

All Together Now Malaysia | Pass Mic Session | Amir Masdi - Dear God

Power betul vokal Amir Masdi ni. Meremang dengar dia nyanyi lagu ni!
Mon Oct 25 2021
BORO - MINGGU 2 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

BORO - MINGGU 2 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Ingat senang ke nak baca berita. Silap baca jadi benda lain.
Sat Oct 23 2021
BAHYE - MINGGU 2 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

BAHYE - MINGGU 2 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Walaupun kubur dah panggil, masih ligat pakcik pakcik ni. Lutut dah longgar pun masih ada semangat nak main badminton.
Sat Oct 23 2021
CAWAN - MINGGU 2 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

CAWAN - MINGGU 2 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Orang cakap nak serbu tembok pakai helmet dulu. Takut jadi macam ni la. Malu je dapat.
Sat Oct 23 2021
Penunggang Agama 2 ada agenda sendiri? | Gempak TV S3 - EPS 25

Penunggang Agama 2 ada agenda sendiri? | Gempak TV S3 - EPS 25

Di Gempak TV macam-macam info kita akan kongsikan! Cerita artis, filem baru, drama baru, program baru! Saksikan Gempak TV setiap Khamis jam 9 malam di Astro Ria okey!
Thu Oct 21 2021
Sepahtu Reunion Extra - EP2

Sepahtu Reunion Extra - EP2

Macam biasa, sebelum korang layan #sepahtureunionlive kejap lagi, apa kata korang Sepahtu Reunion Extra untuk minggu ni. Dengar - dengar ada 2 artis jemputan? korang rasa siapa yang akan join Fikry Ibrahmin dalam episod 2? Jom layan Episod penuh! Jangan lupa untuk saksikan Sepahtu Reunion setiap Khamis, pukul 9 Malam di Astro Warna! #SepahtuReunionExtra
Thu Oct 21 2021
[3 Gadis Manis Musim 3] Episod 2

[3 Gadis Manis Musim 3] Episod 2

Sabrina berhenti kerja dan Kirin tak dapat bantu majikannya menyelamatkan cake house. Adakah mereka akan berjaya keluar dari kemelut hidup masing-masing atau berupaya menggapai impian seperti Icha? #gempakoriginalseries #3gadismanis #astrogempak
Wed Oct 20 2021
Highlight Persembahan All Together Now Malaysia | Minggu 6

Highlight Persembahan All Together Now Malaysia | Minggu 6

Kita dah di minggu ke-6 ATNMY gais! Nah min belanja sikit highlight persembahan untuk kesemua peserta di minggu ke-6! Korang boleh check out All Together Now Live+ di Facebook dan Youtube Astro Gempak dan jangan lupa vote peserta kegemaran korang sekarang di www.gempak.com/AllTogetherNowMY P/S : Promo dan program #AllTogetherNowMY dirakam ketika PKPP. SOP PKPP telah dipatuhi dan penjarakan fizikal tetap dijaga. Keep calm, stay safe & lots of love! ❤️ #BersatuDenganLagu #AllTogetherNowMY
Sun Oct 17 2021
Highlight Persembahan All Together Now Malaysia | Minggu 5

Highlight Persembahan All Together Now Malaysia | Minggu 5

Kita dah di minggu ke-5 ATNMY gais! Nah min belanja sikit highlight persembahan untuk kesemua peserta di minggu ke-5! Korang boleh check out All Together Now Live+ di Facebook dan Youtube Astro Gempak dan jangan lupa vote peserta kegemaran korang sekarang di www.gempak.com/AllTogetherNowMY P/S : Promo dan program #AllTogetherNowMY dirakam ketika PKPP. SOP PKPP telah dipatuhi dan penjarakan fizikal tetap dijaga. Keep calm, stay safe & lots of love! ❤️ #BersatuDenganLagu #AllTogetherNowMY
Sun Oct 17 2021
TIRO - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

TIRO - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Buat pertama kali Syaiful & Sharif bergandingan dengan orang lain selain adik beradik dia di pentas MLM. Eh ada YB datang la. Macam kenal.
Sun Oct 17 2021
PUTEH - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

PUTEH - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Uish. Pening kepala kalau ada pawagam macam ni. Tapi bagus juga kalau ada, takde la orang buat pelik-pelik dalam tu.
Sun Oct 17 2021
TOBAT - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

TOBAT - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Tersentuh pulak hati tengok rancangan Tobat Kah Anda ni. Tapi Dr Love tu sesuatu sangat kan.
Sun Oct 17 2021
BAHYE - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

BAHYE - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Memang Bahye kalau GPS macam ni. Entah kemana-mana driver bawa karang.
Sun Oct 17 2021
OTAI - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

OTAI - MINGGU 1 | MAHARAJA LAWAK MEGA 2021

Bila dah masuk Fasa 4 ni , meeting kena mula balik la. Selamber je Ketua Kampung call anak PM nak cakap terima kasih. Lain macam punya kabel ni.
Sun Oct 17 2021